Olimpijakos za preokret 1Foto: Starsport

Momentum i ne baš idealan, baš kao ni večerašnji protivnik, međutim, svega četiri pobede u prethodnih 12 evroligaških kola jasno su upozorenje za izabranike Saše Obradovića da je došlo krajnje vreme da se po „hitnom postupku“ vrate na trijumfalni kolosek.

Košarkaši Crvene zvezde večeras će ugostiti „bratski“ Olimpijakos (19.00) koji je u Beograd stigao osokoljen brejkom u Barseloni, napravljenim u utorak, u okviru odloženog meča 9. kola najelitnijeg takmičenja.

Zvezda je na prethodna dva evroligaška domaćinstva uspevala da savlada Olimpijakos, koji po stilu igre spada u nezgodnije rivale.

Uprkos jasno ispoljenoj želji, Lengston Hol večeras neće biti u ulozi startnog plejmejkera zbog problema sa primicačem tako da će Kori Volden biti pod maksimalnim opterećenjem u organizaciji igre.

Atinjani su se dugo borili sa korona virusom u svojim redovima zbog čega su do gostovanja Barseloni pretrpeli dva vezana evroligaška poraza.

Iako će večeras istrčati na parket Hale „Aleksandar Nikolić“ posle samo 48 sati od meča u Kataloniji, izabranici trenera Barcokasa trebalo bi da budu dovoljno sveži i raspoloženi, s obzirom na to da su im i ove sezone, evroligaške, zapravo i jedine zvanične utakmice.

–  Košarkaši Olimpijakosa imaju ogromno iskustvo na svim pozicijama, odlične igrače i rekao bih, najbolji plejmejkerski tandem možda i u celoj ligi, Slukas i Spanulisa su godinama važni u evropskoj košarci. Imaju odlične „fizikalce“ na pozicijama visokih igrača, koji uz to i odlično trče, pozicioniraju i odlično skaču. To je nešto na šta moramo da obratimo takođe pažnju kako bi pobedili u toj utakmici – jasan je trener crveno-belih Saša Obradović.

Crveno-belima duel sa Olimpijakosom zapravo je i uvod u seriju utakmica kod kuće u narednih sedam dana (Alba, pa Valensija). Reč je o izuzetno kvalitetnom timu u oba pravca i ekipi koja bi mogla da bude možda i najprijatnije ovosezonsko iznenađenje.

Konstantnost u šutu sa distance verovatno im je najveći napadački problem (tek 13. napad Evrolige). Hasan Martin i Šekil MekKisik jedini su sa dvocifrenim košgeterskim prosekom (oko 10 poena po meču) dok je povratnik Kostas Slukas i dalje „klasa za sebe“ i plejmejker koji saigrače čini boljima nego što jesu.

Defanzivno su među najboljim ekipama; imaju izuzetno snažne igrače pod košem i spolja i vrlo su agresivni na perimetru (sedam ukradenih lopti po meču).

Rastanak sa Ročestijem

Bilo je jasno još pre nekih mesec dana (o čemu je Danas već pisao) da Crvena zvezda po isteku dvomesečnog ugovora neće produžiti saradnju sa Tejlorom Ročestijem. Crveno-beli su juče i formalno obavestili javnost da su se dve strane razišle nakon neubedljivih igara iskusnog levorukog plejmejkera. Zvezda uveliko traga za novim inostranim rešenjem na jedinici (Kifer Sajks na kraju otišao u Australiju).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari