Imali smo veće planove od bronzane medalje, ali nadam se da ćemo se u budućnosti popraviti – rekao je posle utakmice kapiten Rusije Vadim Kamucki.
Rukometni turnir na Olimpijskim igrama završen je trijumfom reprezentacije Francuske protiv najvećeg iznenađenja na Igrama, selekcijie Islanda – 28:23.

Imali smo veće planove od bronzane medalje, ali nadam se da ćemo se u budućnosti popraviti – rekao je posle utakmice kapiten Rusije Vadim Kamucki.
Rukometni turnir na Olimpijskim igrama završen je trijumfom reprezentacije Francuske protiv najvećeg iznenađenja na Igrama, selekcijie Islanda – 28:23. Već posle prvih pola sata susreta videlo se da trikolori apsolutno dominiraju i da tu neće biti velikih potresa, u prilog čemu ide i rezultat sa poluvremena – 15:10. Ipak, Islanđani nemaju za čim da žale, naprotiv, ovu srebrnu medalju verovatno će slaviti kao da je najsjajnija moguća, jer ako se uzme u obzir da je to selekcija koja čak nije uspela ni da se izbori za plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine, jasno je koliki je uspeh naslov olimpijskog vicešampiona.
Najbolji igrač na meču bio je Nikola Karabatić, koji je utakmicu završio sa osam postignutih golova iz devet pokušaja, dok je pet postigao Bertran. U poraženom sastavu najraspoloženiji za igru bio je Stefanson, koji je pet puta zatresao protivničku mrežu. Olimpijski šampion iz Atine 2004. godine reprezentacija Hrvatske svoje učešće na ovim OI završila je tek na razočaravajućem četvrtom mestu. Oni su u borbi za bronzanu medalju izgubili od selekcije Španije sa 35:29, a posle te utakmice nisu krili svoje razočaranje.
– Žao mi je što smo pali bez ispaljenog metka. Imao sam loš predosećaj da se utakmica neće dobro završiti i teško je uopšte i komentarisati bilo šta. Klonuli smo telom i duhom i igrali bez žara – rekao je selektor „vatrenih“ Lino Červar.
Sami Vanjiru iz Kenije ušao je u istoriju atletike, jer je prvi atletičar iz te zemlje koji je trijumfovao u najtežoj disciplini – maratonu na olimpijskim igrama. Vanjiru je ostvario novi olimpijski rekord koji sada iznosi – dva sata, šest minuta i 32 sekunde. Srebrnu medalju osvojio je Žaud Garib iz Maroka, koji je za pobednikom kasnio 44 sekunde. Bronzano odličje pripalo je Etiopljaninu Cegaju Kebedeu sa vremenom 2:10.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari