Olivera Jevtić sportista Užica 2021. godine (FOTO) 1Foto: Ana Milošević

Među najboljim sportistima Užica u godini na izmaku su atletičarka Olivera Jevtić, paraatletičar Nebojša Đurić, kolektiv KK Sloboda, čiji je trener juniora Branko Knežević sportski stručnjak godine, ali i više pojedinaca i sportskih kolektiva koji su u prethodnoj godini odnosili sportske pobede.

Priznanja najboljim sportistima i ekipama u Užicu su, u organizaciji Sportskog saveza Užice i grada Užica, dodeljena 37. put.

Reprezentativka i članica AK “Mladost” Olivera Jevtić, priznanje za najbolje sportistu Užica zaslužila trijumfom na Prvenstvu Srbije u krosu i trci na 5.000 metara i na Beogradskom maratonu.

-Biti najbolji u gradu sporta, u kome je konkurencija žestoka, uopšte nije lako. Jako sam ponosna. Obećala sam da ću karijeru završiti velikom trkom. Nadam se da će to biti sledeće godine u Parizu, na Prvenstvu Evropre u maratonu – rekla je Jevtić.

Olivera Jevtić sportista Užica 2021. godine (FOTO) 2
Olivera Jevtić Foto: Ana Milošević

Paraatletičar Nebojša Đurić poneo je titulu najboljeg sportiste grada Užica u kategoriji Najbolji sportista sa invaliditetom. On je priznanje zaslužio osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u bacanju kugle i diska.

Olivera Jevtić sportista Užica 2021. godine (FOTO) 3
Nebojša Đurić Foto: Ana Milošević

-Ove godine morao sam da prevaziđem mnogo zdravstvenih i profesionalnih prepreka. Nismo mogli da odemo u Tokio na takmičenje koje smo čekali pet godina, jer nismo bili u formi – kaže Đurić i napominje da se uprkos tom razočaranju, već polako sprema za Olimpijske i paraolimpijske igre u Parizu, koje je za dve i po godine.

Specijalna priznanja pripala su kik boks šampionu sveta Nikoli Filipoviću, paraatletskim trenerima Milošu Zariću i Nikoli Radovanoviću, pomoćnom treneru fudbalske reprezentacije Srbije, Nebojši Stamenkoviću, odbojkaškoj reprezentativki Slađani Mirković, karatistkinji Kristini Grujičić, Čedomiru Čoliću iz Gimnastičkog kluba Sevojno i FK Jedinstvo Putevi.

Olivera Jevtić sportista Užica 2021. godine (FOTO) 4
Nikola Filipović Foto: Ana Milošević

Užički i svetski kik boks šampion Nikola Filipović kaže da mu je posebno drago što ga Užičani nisu zaboravili, iako živi i trenira u Beogradu.

-Osećam se kao Užičanin i zato mi ovo priznanje još više znači – ističe Filipović.

Za najuspešniji kolektiv proglašen je Košarkaški klub Sloboda, a po prvi put, sportski stručnjak godine je trener juniora, upravo ove ekipe, Branko Knežević.

Olivera Jevtić sportista Užica 2021. godine (FOTO) 5
Branko Knežević Foto: Ana Milošević

-Zahvalan sam svojim igračima, jer oni su najzaslužniji za ovo priznanje. Kao i u svemu drugom, potrebno je strpljenje, veliki rad i malo sreće – kaže Knežević.

Goran Tošović, predsednik Košarkaškog kluba Sloboda, podseća da je u ovogogodišnjem najuspešnijem sportskom kolektivu već 12 godina.

– Suština našeg rada je da mlade momke čuvamo o da tu generaciju nadogradimo igračima iz mlađih selekcija. Želimo da to bude generacija koja nas vraća među najbolje u Srbiji i regionu – naglašava Tošović.

Olivera Jevtić sportista Užica 2021. godine (FOTO) 6
Foto: Ana Milošević

U mlađim kategorijama nagrađeni su juniorska prvakinja Srbije u karateu Lidija Trmčić , košarkaš “Slobode” Pavle Bačko, Olga Stojanović iz Streljačkog kluba “Aleksa Dejović” i karatista Pavle Ristović.

Profesorka fizičkog vaspitanja u OŠ Dušan Jerković Jelena Savićević dobila je priznanje za nastavno – vaspitni rad, dok je za za društveno sportski rad nagrađen Žarko Vukotić iz FK Sevojno.

Priznanje za stručni rad u drugim oblastima pripalo je direktoru JP “Veliki park” Branku Bogićeviću.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari