Omaž srpskom fudbalskom velikanu: Italijani spremili dokumentarac o karijeri Siniše Mihajlovića 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nedavno preminuli Siniša Mihajlović jedan je od najboljih srpskih fudbalera svih vremena. Najveći deo bogate fudbalske i trenerske karijere proveo je u Italiji, s tim u vezi, na Apeninima su se odlučili da urade dokumentarac o njegovoj fudbalskim dostignućima.

Mihajlović je preminuo 16. decembra u 53. godini života. Osim u Srbiji, bio je naročito cenjen i poštovan u Italiji, naročito zbog dostignuća ostvarenog tokom možda i najbolje ere u istoriji Kalča.

Mihajlović je za mnoge bio uzor, prevashodno zbog načina na koji je ostvario vrhunsku kairjeru, prepoznatiljivu po fenomenalnom izvođenju slobodnih udaraca.

Uostalom, sa 28 datih golova iz slobodnjaka, uz činjenicu da je jedini ostvario het-trik direktno pogocima iz slobodnih udaraca, Mihajlović je najbolji stlelac u istoriji Serije A u datoj konkurenciji.

Italijani su, s tim u vezi, odlučili da u čast legende evropskog i svetskog fudbala, urade dokumentarac u sopstvenoj produkciji.

Film će biti prikazan u petak u 18.45 na televiziji „Primocanale“, a repriziraće se u istom terminu u subotu, nedelju i ponedeljak.

Dokumentarac je dobio naziv: “Siniša baca bombu, omaž velikom šampionu“, uz osvrt na kompletnu karijeru kroz fotografije, video snimke i svedočanstvo članove njegove porodice, prijatelja, kolega i rivala, koji su ga znali sa terena i van fudbalskog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari