Oprez zbog crnih slutnji Islamske države: UEFA i nacionalne vlasti pojačali mere bezbednosti za četvrtfinale Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

U predvečerje prvih utakmica u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona objavljeno je da će biti pojačane mere bezbednosti na sva četiri stadiona zbog crnih slutnji o terorističkim napadima.

Razlog za čvršću predostrožnost su nagoveštaji o tome koji su došli iz medija koji podržavaju Islamsku državu.

Evropska fudbalska unija (UEFA) stavila je na znanje da je svesna opasnosti, ali i da ne odstupa od planova u vezi s mečevima.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen je izjavio da su u povećanoj pripravnosti sve službe zbog utakmice Pari Sen Žermena i Barselone na Parku prinčeva u Parizu u sredu.

„Podsetiću vas da je pre samo deset dana Islamska država podelila fotografiju stadiona u Minhenu, ukazujući da i sportski objekti mogu biti meta“, rekao je Darmanen.

Španska ministarka sporta Pilar Alegrija ističe da će oko 2.000 policajaca biti zaduženo za utakmicu Reala i Mančester sitija večeras u Madridu.

Islamska država je u svojim objavama „targetirala“ i Arsenalov stadion u Londonu, gde je večeras gost Bajern, i madridski Metropolitano, poprište sutrašnjeg duela Atletika i dortmundske Borusije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari