Oproštaj Dušana Dude Ivkovića uz "My way"

Ostavite komentar


  1. Srbijo, Beograde, ministre sprota, treba da se sramite što se ovaj oproštaj događao u Grčkoj, a ne u državi u kojoj je rođen, za nju dao toliko u košarci. I sve to zbog politike i drugačijeg mišljenja. Stvarno, velika sramota za zemlju košarke !

  2. Dudin oproštaj od košarke u Atini? Pa da, oni kojima je dao mnogo znaju da budu zahvalni. Zato nama i jeste ovako, zato što nismo u stanju da kažemo "Hvala", već kukavički i udvorički trpimo razne mediokritete, koji ne daju, već otimaju, deleći neke glupave lekcije…

  3. Eh koja žalost? Najveći od svih velikana sporta bivše Juge i sadašnjeg Srbistana morao je da karijeru završi u Grčkoj. Za njega nije bilo mesta u Beogradu ni u 21 veku kao što za mnoge velikane sporta i kulture nije bilo mesta ni u Jugi, u prošlom 20 veku, jer se nisu slizali ni oni ni Duda danas, sa vlašću kojoj smo tada rekli, jednoumna a ovoj bi se čak moglo reći da je bezumna! Kako drugačije nazvati ovaj sraman čin vlasti? Ali kad čovek pogleda sastav današnjeg CK SNS, gde stoluje Vučić a na šamlicama sede Martinović, Obradović, Đukanović, vazduplohov, Atlagić, Rističević, M. Gojković, …. stvarno je glupo i očekivati potez koji izlazi iz okvira duha "piljarnice" u kojoj se najbolje snalaze!

  4. Tako to rade veliki ljudi. Ponosan sam što sam živeo u njegovom vremenu i delio radosti koje nam je sa sjajnim imenima košarke priređivao tako dugo.

  5. njegovim trofejima treba dodati da je bio glavni savetnik skoro svih selektora unazad 30 godina.

  6. Ne bih da kvarim ovaj prelepi tekst o jednoj živoj legendi naše i svetske košarke, ali ne mogu a da ne prokomentarišem da na istu, za pravo čudo nema negativnih komentara i "crvenih palčeva". Da li su se sveprisutni botovi izdigli iznad sebe ili počinju da shvataju nešto. I još nešto. Naš nacionalni sportski ponos proteklih godina Novak Đoković je, kao što vidimo, pored još mnogih, bio deo ove svečanosi na kojoj se od aktivnog bavljenja košarkom oprostio Duda Ivković, na našu žalost u tuđoj zemlji. Ne bih da budem zloban, ali se pitam: neće li sad i njega (Noleta) da pljuju, ponižavaju, ismejavaju, degradiraju,………kao što su onomad u delu javnosti i pojedinim (zna se kojim) medijima doslovno čerečili i na najprimitivniji način uzimali i usta jednog od najboljih i najtrofejnijih košarkaških trenera na ovim prostorima kome se klanja celi svet, osim nas? I sve to samo što je imao i ima drugačije mišljenje, svoj stav i poglede o nekomu ili nečemu. Dudo, želim Vam dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i dug život. Uživajte u plodovima svog rada u krugu porodice, vernih prijatelja i u društvu Vaših, omiljenih, golubova. I,……..u granicama svog ponosa pokušajte da koliko-toliko zaboravite neprijatnosti koje Vam je, na koncu svoje bogate karijere, servirao deo zaslepljene javnosti i tzv političara (bolje reći politikanata) u sopstvenoj zemlji jer oni su u prolazu, a Vaša dela i lik ostaju zapisani za sva vremena. Od mene dubok naklon i veliko HVALA!

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.