Organizatori mastersa u Majamiju traže od američke vlade da Đokoviću dozvole igranje na ovom turniru: Ljubitelji tenisa žele da vide najvećeg na svetu 1Foto: EPA/RHONA WISE

Direktor mastersa u Majamiju Džejms Blejk na konferenciji za medije izjavio je da su organizatori ovog turnira tražili od američke vlade izuzeće za Novaka Đokovića od zakona o strancima koji ne mogu da uđu u SAD ukoliko nisu vakcinisani protiv koronavirusa.

Blejk je istakao zašto je važno da najbolji teniser sveta zaigra na ovom turniru.

– Pravila se zvanično menjaju 11. maja, ali mi smo zatražili izuzeće jer zaista ne vidimo da njegovo igranje ovde predstavlja opasnost. Oni su taj datum postavili zbog kalendara, ali turnir ne možemo da organizujemo posle 11. maja pa bismo voleli da Đoković igra ovde. Istakli smo činjenicu da bi to bilo dobro za privredu, zajednicu Majamija i za ljubitelje tenisa širom sveta koji žele da vide trenutno najvećeg igrača u našem sportu – rekao je direktor turnira u Majamiju, a zatim dodao:

– Videćemo da li će naš zahtev biti usvojen, nažalost, ništa nije u našim rukama. Pozvan je, na listi je učesnika… Osvajao je ovaj turnir šest puta i voleli bismo da ima priliku da igra za sedmi trofej. Uradili smo sve što smo mogli. Ako Novaku Đokoviću bude dozvoljeno da igra u Indijan Velsu bićemo spremni da ga dočekamo i u Majamiju.

Prvi masters u sezoni koji se igra u SAD na programu je od 19. marta do 2. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari