"Bila bi prokleta sramota i sprdnja": Džon Mekinro ne može da zamisli turnire u SAD bez Đokovića 1EPA-EFE/ANDY RAIN

Nekada trofejni američki teniser smatra da vlasti njegove domovine moraju da odstupe od propisa u slučaju prvog reketa sveta.

Dok čeka odluku Sjedinjenih Američkih Država o svom zahtevu za medicinsko izuzeće, s kojim bi kao stranac nevakcinisan protiv korona virusa mogao da zaobiđe aktuelnu zabranu, uđe u SAD i učestvuje na Mastersima u Indijan Velsu (6. – 19. mart) i Majamiju (od 22. marta do 2. aprila), Novak Đoković je dobio podršku Džona Mekinroa za svoju borbu.

„Reći ću to što kraće mogu, mislim da bi bila potpuna srpdnja ako Novaku ne bude dozvoljeno da igra. Apsurdno je bilo da ga izbace iz Australije prošle godine. Ja sam primio vakcine i poštujem to što je odlučio da ne uradi isto. Ja bih se vakcinisao na njegovom mestu, ali to je sada potpuno drugo pitanje.

Ipak, posmatrajmo to da je igrao 2021, a nije mu bilo dozvoljeno da igra 2022. Objasnite to meni. I sada i dalje ne može da dođe? Apsurdno je, prema mom mišljenju. Videćemo šta će se dogoditi.. Ponavljam, bilo bi apsurdno ako ne bi mogao da igra u Americi, a posebno ako ne bude mogao da igra na US Openu.

Ovo je istorijsko doba u našem sportu, a Rafa i on imaju po 22 osvojene titule. Interesantno je sve to ako me pitate, ali bila bi prokleta sramota ako Đoković ne bude mogao da uđe u zemlju“, kategoričan je jedan od boljih tenisera u istoriji „belog sporta“.

Đoković prošle sezone nije imao priliku da učestvuje ni na jednom turniru u SAD, pa ni na grend slemu u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari