Orlovi otputovali za Gdanjsk: Idemo da se nadigravamo 1Foto: RSS

Seniorska reprezentacija Srbije otputovala je u Poljsku, gde će u četvrtak od 20 časova u ERGO Areni u Gdanjsku igrati meč prvog kola kvalifikacija za EP 2018 sa selekcijom domaćina.

Posle dva trenažna dana u Beogradu, selektor Jovica Cvetković dao je slobodno prepodne igračima, koji će večeras od 20 časova trenirati u hali u kojoj će igrati meč pred više od 10.000 domaćih navijača.

Na put je krenulo 16 igrača, a među njima nisu treći golman Vladimir Cupara, kao i desni bek Aleksandar Stanojević, koji je povredio šutersko rame, ali je još uvek u kombinaciji za meč sa Belorusima u nedelju u Nišu (17 časova).

– Optimista sam. Ono što je bitno je da imamo dobru atmosferu, da su igrači raspoloženi, kao i stručni štab. Stanojević će ostati u Beogradu na terapijama i nadam se da će se pridružiti ekipi u Nišu. Sve ostalo je u redu. Orni smo da pružimo naš maksimum u ovom trenutku – jasan je selektor Jovica Cvetković.

Desno krilo, Darko Đukić, jedini je srpski reprezentativac koji nastupa u Poljskoj, u dresu aktuelnog šampiona Evrope Vive Tauron Kilcea, odakle dolazi osam poljskih reprezentativaca.

– U ova četiri treninga nije bilo puno vremena za uigravanje, ali je neki sistem napravljen i sa njim idemo da se nadigravamo. Poljaci su apsolutni favoriti. Igraju zajedno u klubu i reprezentaciji dugo godina. Dušebajev je trener koga poznaju iz kluba, i koji lako zamisli iz kluba prenosi u reprezentaciju. Na nama je da se borimo -jasan je Đukić pred duel sa svojim klupskim drugovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari