Oscilacije bez kazne 1Foto: STARSPORT

Rezultatski, košarkaši Partizana uspešno su završili grupnu fazu Evrokupa.

Trijumfom nad Ritasom u 8. kolu (86:81) i definitivno su obezbedili plasman u Top 16 fazu i prilikom određivanja rivala u novoformiranoj grupi crno-beli će biti „žrebani“ sa druge pozicije.

Ipak, ako se rezultat posmatra kroz vizuru kvaliteta pruženih partija, jasno je da prevelike amplitude tokom utakmica jasno ukazuju na to da je forma košarkaša Partizana još uvek u silaznoj putanji.

Posle vezanih poraza od Venecije i Tofaša, trijumf u večitom derbiju, koji je prethodio utakmici sa Ritasom, kao da je nadahnuo košarkaše Partizana da konačno i teorijski obezbede prolaz u Top 16.

Bilo je perioda u kojima su crno-beli igrali brzo, kreativno, defanzivno dominantno u reketu, pre svega zahvaljujući Vilu Mozliju (4 blokade) i Rašonu Tomasu, međutim kao po nekom pravilu: nakon par minuta odlične igre usledio bi teško shvatljiv pad. Lopta bi prestajala da kruži, sve bi se svodilo na spuštanje iste ka Tomasu na niski post, a rival bi lako počeo da čita igru, udvajao Amerikanca koji bi ostajao bez pomoći spoljne linije.

Partizan je meč sa Ritasom završio sa 20 timskih asistencija i tako popravio prosek koji je trenutno na 16,63. Četvorica igrača iz spoljne linije imalo je tri i više uspešnih dodavanja, što su crno-beli od starta takmičenja ponovili još samo u dva navrata: protiv Lokomotive i Tofaša, takođe u Beogradskoj areni.

Za pohvalu su, protiv Ritasa, bila izdanja Zagorca i Jaramaza, posebno Radeta, koji je u poslednje vreme pružao ispodprosečne partije. Meč sa Litvancima započeo je sa 12 vezanih poena (dve trojke), a većinu je postigao šutevima iz driblinga, ili iz trka nakon otvaranja iz blokada.

– Ovom pobedom smo i matematički obezbedili plasman u Top 16 fazu. Ostvarili smo glavni cilj, a sledi nam utakmica protiv Budućnosti. Taj meč može da odredi mnogo toga u daljem rasporedu ABA lige, koja nam je podjednako važna. Igra se na njihovom terenu, a posle te utakmice u narednom periodu nemamo mečeve sa konkurentima za plasman, bez potcenjivanja drugih ekipa koje nam dolaze – istakao je želju Zagorac da crno-beli u Podgorici mini-ciklus teških utakmica: Zvezda, Ritas, Budućnost završe perfektnim skorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari