Ostin Holins: Ne znam da li ostajem u Zvezdi 1foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Drugu godinu za redom, košarkaši Crvene zvezde završili su triplom krunom. Značajan udeo u velikom uspehu imao je Ostin Holins, koji se na kraju pokazao odličnim pojačanjem. Iako nije igrao u drugom meču sa FMP (problem sa kolenom), Amerikanac je bio uz saigrače u Železniku, sa kojima je uživao posle osvojene titule u Superligi Srbije, 22. u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.

Holins se za minutažu i ulogu u rotaciji trenera Dejana Radonjića izborio odlinim nastupima, prevashodno u odbrani.

Kako je sezona prolazila, dobijao je sve više na samopouzdanju i u ofanzivnim segmenitma igre, posebno u šutu sa distance.

Na kraju, svi su na Malom Kalemegdanu došli do zaključka da bi bilo sjajno kada bi se sa Holinsom produžio ugovor, s obzirom na to da mu je aktuleni istekao sa poslednjim mečem u domaćoj Superligi.

„Svi me to pitaju, ali trenutno ne znam. Videćemo šta će leto doneti. Ovde mi je sjajno. Volim saigrače, trenera Dejana, Beograd. Videćemo šta će se desiti“, poručio je Holins neposredno nakon završene utakmice u Železniku, posle koja je Crvena zvezda prestigla Partizan na večitoj listi osvajača domaćeg prvenstva.

Amerikanac će seoznu u Zvezdi zapamtiti kao najtrofejniju u svojoj profesionalnoj karijeri.

„Sjajan je osećaj. Naporno smo radili, ali ovo je sjajna grupa momaka, jedna od najboljih sa kojom sam igrao. Bilo je veoma zabavno“, iskren je Holins, koji se sjajno uklopio u kolektiv, ostavivši izuzetan utisak i na stručni štab Crvene zvezde.

Tridesetogodišnjak iz Arizone, nije želeo da završi komentar, a d ane pohvali verne pristalice crveno-belih.

„Nikada ne znate šta možete da očekujete od ovih utakmica, ali navijači su bili sjajni čitave sezone i mora im se odati priznanje. Izuzetno cenimo njihovu podršku.“

Ukoliko se ispostavi tačnim da su Zvezda i Dejan Radonjić postigli dogovor u vezi sa produžetkom saradnje, verovanto na još dve sezone, Ostin Holins će, izvesno, dobiti ponudu da ostane na Malom Kalemedanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari