Ostoja Mijailović o Kampacu u Zvezdi: Nisam ljubomoran, nije realno da na našem podneblju jedan igrač vredi toliko na mesečnom nivou 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Dovođenje Fakunda Kampaca za novac koji je zaista teško razumljiv za državu koja je među najsiromašnijim u Evropi, izazvao je reakciju i kod komšija. Crvena zvezda još uvek nije dobila dozvolu da Argentinac zaigra u Evroligi, ali je nesumnjivo izazvala odijum od strane regionalne košarkaške javnosti.

U razgovoru za 24sedam, Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, poručio je da se crno-beli neće utrkivati sa Crvenom zvezdom u smislu angažovanja što atraktivnijih pojačanja.

„Nisam znao da treba da se pojačavamo kad god se pojača naš gradski rival! Mi smo ozbiljan klub, najtrofejniji trener Evrope svih vremena vodi računa o našem timu, oborili smo rekord Evrolige po broju prodatih sezonskih ulaznica, najgledaniji smo tim u Evroligi ove sezone. Pa zar da spadnemo na to, pored svega, da na svako skupo pojačanje našeg gradskog rivala odgovorimo skupljim? Niti smo neozbiljni, niti imamo novac za tako skupe odgovore“, stava je Mijailović.

Fakundo Kampaco je stigao u Zvezdu za mesečna primanja od nekih 300.000 evra, što je novac teško razumljiv za državu koja ima jedan od najnižih standarda na Starom kontinentu.

Za samo šest meseci, Argentinac će zaraditi 1,8 miliona evra, što je apsolutni rekord na području abaligaškog regiona.

„Nije realno da jedan igrač na našim prostorima vredi toliko novca na mesečnom nivou. To je jako puno novca za jednog igrača, kako god se on zvao. Ali, naš gradski rival ima svoje planove, pa ih sprovodi. Niti smo ljubomorni niti zavidni, nisam ironičan. Stvarno im želim svu sreću, sem kada se takmiče protiv nas. Tada im po prirodi stvari želim što ubedljiviji poraz“, deluje racionalno predsednik Partizana.

Mijailović smatra da Zvezda ima daleko skuplju ekipu, mada ni primanja inostranih igrača u Partizanu nisu zanemarljiva, naprotiv. Najmanje dvojica igrača – Panter i Ledej, imaju milionske ugovore na godišnjem nivou.

„Činjenica je da naš rival ima daleko skuplju ekipu, da im ekipa broji više igrača nego naša, ali borićemo se da im pariramo maksimalnim zalaganjem na svakom treningu i svakoj utakmici. Dok našu posebnu šansu u pariranju njima i uprkos daleko većem budžetu rivala, vidim u energiji koju naši navijači nama pružaju sa tribina“, razmišljanja je prvi čovek crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari