Đoković večeras startuje u Torontu 1Foto: EPA-EFE/ NIC BOTHMA

Nakon osvojenog 13. grend slema u karijeri, Novak Đoković će večeras odigrati prvi meč posle podizanja pehara na Vimblodnu.

Na startu otvorenog prvenstva Kanade, koji se ove sezone igra u Torontu (naizmenično Toronto i Montreal), srpskog asa očekuje duel sa Hjeon Čungom, 22-godišnjim teniserom iz Južne Koreje. Filip Krajinović će, uz Đokovića, biti još jedini naš predstavnik u Torontu, a večeras ga očekuje meč sa izuzetno kvalitetnim ruskim igračem Karenom Kačanovim.

Đoković će imati motiv više da pred, sasvim sigurno, velikim brojem srpskih navijača trijumfuje na turniru koji je četiri puta osvajao, jer ga je Čung eliminisao na poslednjem Australijan openu. Korejac je posebno opasan na tvrdoj podlozi; na ovosezonskim mastersima na Indijan Velsu i posebno u Majamiju (ispao u četvrtfinalu) odigrao je poprilično kvalitetno, ali je posle poraza od Hasea na startu mastersa u Madridu (šljaka) napravio skoro tromesečnu pauzu, što se odrazilo na njegovu formu tokom američke turneje na takmičenjima u Atlanti i Vašingtonu (u oba navrata ispao u drugom kolu). Đoković i Čung su se dosad sastajali samo dva puta; osim pomenutog duela u Melburnu, Novak je, takođe na Australijan openu 2016. bio poprilično ubedljiv (3:0).

– Imam divne uspomene iz Toronta, kako sa terena, tako i van njega. Organizatori turnira brinu o nama igračima na najlepši mogući način, a teniska publika ovde je izuzetno strastvena. Posle neverovatnog Vimbldona motivisan sam da na najvišem nivou odigram sezonu na betonu. Unapred se radujem svim turnirima koji me očekuju – poručio je Đoković, uz potvrdu da će posle Toronta nastupiti i u Sinsinatiju (jedini masters koji nije osvojio).

Novak bi u trećem kolu mogao da se nameri na Damira DŽumhura, u narednom bi mu rival eventualno bio Aleksandar Zverev, a tek bi u finalu mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom. Ako se izuzme nastup na startu Vimbldona, Krajinović je zbog povrede pauzirao praktično od mastersa u Majamiju krajem marta. Popularni Fića se sa Kačanovim sastao samo jednom i to 2016. u Švedskoj kada je poražen sa 2:0.

Krunićeva na Sevastovu

Aleksandra Krunić je jedina naša predstavnica na turniru u Montrealu. NJena protivnica na startu biće Anastasija Sevastova iz Letonije, trenutno 20. igračica na svetu. NJih dve su se do sada sastajale pet puta i odnos je 3:2 u pobedama za Letonku. Sevastova je bila bolja na poslednja dva duela u Rimu i Brizbejnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari