Otkriveno kako izgleda trofej "Dejan Milojević" 1foto:ABA liga

Od aktuelne sezone dodeljuje se nagrada za najkorisnijeg igrača ABA lige koja se zove po proslavljenom srpskom košarkašu i treneru Dejanu Milojeviću.

Prerani odlazak Dejana Milojevića rastužio je sve košarkaške pregaoce u Srbiji, regionu, ali i u Americi u kojoj je poslednjih godina sticao trenersko znanje kao stručnjak u Golden Stejt Voriorsima.

Milojević je prethodno godinama uspešno radio u Megi kao trener, dok je i kao igrač Partizana i Budućnosti dobrano zadužio regionalnu ligu koja mu se odužila prestižnim priznanjem koje se od ove sezone zove po njemu.

Danas je i otkriveno kako izgleda trofej „Dejan Milojević“ koji se dodeljuje najkorisnijem igraču ABA lige.

– Od ove godine nagrada će nositi ime Dejana Milojevića, legende ABA lige i jedne od najvoljenijih košarkaških ličnosti na ovim prostorima. Sam trofej ne liči na svog imenjaka jer nam je bitno da trofej samo simboliše Milojevićevu upečatljivu karijeru, ali uz to na sebi ima i neke detalje koji ukazuju na Dejanov put u ABA ligi, kao i neke od njegovih najjačih vrednosti i kvaliteta – navedneo je u saopštenju regionalnog takmičenja povodom novog imena nagrade.

Milojević je dominirao ovim takmičenjem noseći dres Budućnosti i Partizana, a tri godine uzastopno bio je MVP lige (2004-2006).

Za najkorinsijeg igrača ABA lige prošle sezone proglašen je Luka Božić iz Zadra, a istu su u prošlosti dobijali: Milan Gurović, Tadija Dragićević, Luka Žorić, Dario Šarić, Nikola Jokić, Goga Bitadze, Nikola Kalinić, Filip Petrušev…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari