Monako bi mogao da završi u "evroligaškom mraku" zbog svađe emitera 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ozbiljan problem izbio je na relaziji Ekipa i SKWEEK-a koji bi mogao da ugrozi i samo prenošenje Monakovih utakmica u plej-ofu Evrolige.

Evroliga se maćehinski ophodi prema Crvenoj zvezdi i Partizanu, dok se, pak, ponekad i neprijatno dodvorava klubovima koji dolaze iz Nemačke i Francuske, pre svega.

Iako brojni parametri govore o tome da Bajern i Alba, kao i Asvel i Monako,a od naredne sezone i Pariz, kao osvajač Evrokupa, nisu u sportskom fokusu navijača u pomenutim državama, Evroliga uporno forisira njihova učešća uverena da će na kraju uspetio da se probije na tržišta u dovoljnoj meri da će moći da prihoduje velike milionske sume od prenosa mečeva Bavaraca, Albatrosa, odnosno Asvela, Monaka i Pariza.

Koliko problema na tom putu može da ima Evroliga pokazuje poslednji, ujedno i veoma aktuelan sa kojim se suočava Monako. Naime, zbog prepucavanja emitera Ekipa i SKWEEK-a poslednji duel pulena Saše Obradovića u domaćem prvenstvu, na gostovanju Roanu nije ni prenošen.

Naime, Ekip je vlasnik prava na prenose utakmica domaćeg prvenstva, dok je SKWEEK internet platforma na kojoj se emituju mečevi ne samo iz francuskog šampionata već i Evrolige, odnosno Evropkupa.

Sa Ekipom ima potpisan ugovor na osnovu kojeg može da strimuje utakmice.

Problem je nastao, prema tumačenju Ekipa, kada je kompanija FedCom Media, koja je vlasnik SKWEEK-a, od novembra prestala da plaća za produkciju prenosa utakmica zbog čega je prekinuta saradnja dve strane.

Uprkos upozorenjima, FedCom Media nije ispunjavala svoje, ugovorom definisane obaveze, što je primoralo Ekip da prekine saradnju jer više nije mogao sam da snosi troškove produkcije.

SKWEEK, pak, tvrdi da nema nikakve obaveze prema drugoj strani, odnosno da je sva potraživanja izmirio i da je Ekip pogrešno protumačio stavke iz ugovora.

Da nešto ipak nije u skladu sa onim što tvrde iz SKWEEK-a pokazuju saznanja uglednih francuskih medija da bi saradnju sa pomenutom platformom za strimovanje utakmica mogla da raskine i Evroliga i to iz istih razloga.

Ako se to bude desilo, utakmice Monaka i Fenerbahčea u plej-ofu Evrolige mogle bi da se odigravaju u medijskom mraku, barem kada je u pitanju tržište Francuske.

Ironija ili ne, tek, kompanija FedCom MEDIA osnovala je SKWEEK 2022. godine po ideji Alekseja Fedorčeva vlasnika FedCom MEDIA koji je, ujedno i prvi čovek Monaka.

SKWEEK je sponzor i Asvela, učesnika Evrolige koji je, takođe, predstavnik francuskog domaćeg šampionata, međutim umesto ugovorenih 7.000.000 evra na ime sponzorstva za tekuću sezonu, isplatio je samo 2.000.000 što je dovelo do toga da će za narednu takmičarsku godinu klub iz Vilerbana morati da redukuje prihodnu stranu budžeta.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari