U Majamiju neće spavati: Batleru stradalo koleno, da li su i ligamenti? 1EPA-EFE/ADAM DAVIS

Najbolji košarkaš Hita povredio se protiv Filadelfije, u prvom meču plej-ina, koji je Majami izgubio u napetoj završnici (105:104).

Majami će za poslednje mesto u plej-ofu i serijal sa Boston Seltiksima u četvrtfinalu igrati protiv Čikago Bulsa, koji je, prethodno, bio ubedljiv protiv Atlante, izbacivši Bogdana Bogdanovića i saigrače iz doigravanja (131:116).

Veliko je pitanje u kakvom će sastavu izabranici Erika Splostre nastupiti, s obzirom na to da se protiv Siksersa povredio Džimi Batler.

Iako je u prvi mah delovalo da nije u pitanju neka složenija povreda, s obzirom na to da je prilikom jednog naskoka imao kontakt sa protivničkim igračem Kolijem Ubreom koji mu je dolazio sa leđa, Šams Čaranija, poznati NBA insajder, javio je da postoji mogućnost da je Batler pokidao ligamente desnog kolena, što bi dovelo do prevremenog kraja sezone za najboljeg košarkaša Majamija.

U klubu opravdano strepe od rezultata magnetne rezonance koja bi trebalo da bude urađena najkasnije sutra. Iako je Batler odigrao kompletan meč, a s obzirom na to da je povredu doživeo krajem uvodne deonice, ipak postoji nada da nije reč o toliko teškoj povredi.

Batler je, doduše, odigrao duel daleko ispod svojih standarda budući da je ubacio svega 12 poena.

– Osetio sam, pao je na moje koleno i nije prošlo dobro. Nije dobar osećaj, mogu to da kažem. Osetio sam da ne mogu mnogo da uradim, što je sra*e s obzirom na trenutak utakmice i sve. Nadam se da ću biti dobro. Nadam se da ću se sutra probuditi i moći da stojim i hodam. Trenutno, ne mogu da kažem da je tako – zabrinuo je Batler, izjaovm posle meča, navijače Majamija.

Duel Hita i Čikaga zakazan je za noć između petka i subote po srednjeevropskom vremenu (1.00).

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari