Otpor Kecmanovića i potop Lajovića 1Dušan Lajović Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Dušan Lajović i Miomir Kecmanović izgubili su mečeve osmine finala na turniru kategorije 500 u Akapulku.

Bolji od Lajovića je bio 76. teniser sveta Sunvu Kvon sa 2:0 u setovima, 7:6(2), 6:0. Lajović je već u prvom gemu tog meča stigao do brejka, a tada se činilo da će lako izaći na kraj sa malo poznatim teniserom iz Azije. Ipak, momak iz Južne Koreje se nije predavao, pa je u desetom gemu vratio brejk. Naredna dva gema su takođe završena brejkovima, što nas je odvelo do taj-brejka, gde je 24. teniser sveta osvojio samo dva poena. Već tada je postalo jasno da stvari ne idu u dobrom pravcu.

Katastrofalan drugi set, nešto što će Lajović hteti što pre da zaboravi, završen je za samo 28 minuta. Srpski teniser, kom je šljaka omiljena podloga, nije osvojio nijedan gem u ovom delu igre, i uz tri pretrpljena brejka je ispraćen sa turnira (7:6, 6:0).

Kecmanović je poražen od Rafaela Nadala 2:0 (6:2, 7:5), ali je pružio sasvim dobru partiju. U prvom setu je pretrpeo čak tri brejka, ali je u nastavku odigrao mnogo bolje i dobro namučio favorizovanog rivala. Meč je trajao preko sat i po vremena. Posle meča Rafa se vrlo pohvalno izrazio o mladom srpskom teniseru.

„Kecmanović je mlad igrač, veoma opasan i snažan. Bio je težak rival. Bilo je bitno što sam igrao dobro u prvom setu, to mi je podiglo samopouzdanje. Kecmanović je igrao dobro u drugom setu, nisam uspeo da završim meč na svoj servis, bilo je neizvesno“, rekao je Nadal.

Nikola Ćaćić i Dušan Lajović plasirali su se u četvrtfinale Akapulka, u konkurenciji dublova. U osmini finala savladali su Kanađanina Feliksa Ože-Aljasima i Uga Nisa, tenisera iz Monaka – 6:3, 6:2. Meč je trajao 65 minuta. Za plasman u polufinale igraće protiv Santjaga Gonzalesa i Kajla Skupskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari