Ovaj Partizan je neuništiv: Crno-beli protiv Armanija zabeležili još jednu dramatičnu pobedu u Evroligi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana pobedili su Armani u 13. kolu Evrolige rezultatom 82:69 (20:25, 19:19, 22:18, 21:7) u dramatičnoj utakmici, u kojoj su crno-beli uspeli ponovo da se vrate iz gotovo izgubljene situacije.

Meč je prelomljen u poslednjih pet minuta treće četvrtine, kada je pri vođstvu tima iz Milana od 15 poena razlike (65:40) Partizan najpre serijom od 16-2 uspeo da do kraja ovog perioda anulira prednost protivnika.

U poslednjih deset minuta crno-beli su pre svega zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani potpuno zaustavili napad rivala i potom u finišu stigli do ubedljive pobede, a ovaj period dobili sa 21:7.

Crno-beli sada imaju skor od sedam pobeda i šest poraza, dok je italijanskom timu ovo deveti poraz, uz četiri pobede.

Ekipa Željka Obradovića, koja je tri četvrtine bila u rezultatskom minusu, na ovoj utakmici ostala je bez Alekse Avramovića, koji je izvrnuo zglob leve noge u 5. minutu utakmice i nije se više vraćao u igru, a po prvim prognozama lekara radi se o težoj povredi.

Ovaj Partizan je neuništiv: Crno-beli protiv Armanija zabeležili još jednu dramatičnu pobedu u Evroligi 2
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srpski reprezentativac je plakao dok je uz pomoć kondicionog trenera Bate Zimonjića napuštao teren.

Takođe, dva minuta pre kraja trećeg perioda povredio se i Alen Smailagić, koji je nakon jednog duela u bolovima napustio parket, a zamenio ga je sjajni Kobolko.

Da podsetimo, zbog povreda Partizan protiv ekipe iz Italije nije mogao da računa na Frenka Kaminskog i Uroša Trifunovića.

Ekipa Željka Obradovića je tokom celog prvog poluvremena jurila prednost Milaneza, koji su odlično šutirali za tri poena, jer su ubacili sedam trojki iz 13 pokušaja, a prednjačio je Ševon Šilds sa pet ubačenih šuteva iza linije od 6.75 metara.

Partizan je u prvih 20 minuta samo dva puta imao prednost (3:2 i 29:27) uprkos tome što je Bruno Kaboklo odigrao skoro bez greške i sa 16 poena (3/3 za tri) predvodio je svoj tim.

Brazilcu se u finišu poluvremena pridružio Kevin Panter, a interesantno je da su Kaboklo, Panter i Alen Smailagić upisali 31 od 39 poena u prvih 20 minuta.

Trojkom Nikole Melija gosti su sredinom trećeg dela meča došli do prvog dvocifrernog plusa (56:45), a posle serije 11-0, bilo i velikih 15 poena viška za italijanski tim (60:45).

Činilo se u tim trenucima da su crno-beli bez ideje kako do preokreta, falilo je i energije, ali ekspresno se promenila slika na terenu.

Obradoviećva ekipa je promenila ploču, zaigrala je mnogo jače u odbrani, pogodila je i neke šuteve i serijom 16:2 uspela je da se vrati i u poslednju deonicu uđe sa samo pola koša minusa (61:62).

U 26. minutu Milano vodio 60:45, a od toga trenuga Partizan je napravio neverovatnu seriju 31:4 za 76:64 na nešto više od tri minuta pre kraja duela.

Kevin Panter je bio najefikasniji sa 19 poena, Bruno Kaboklo se zaustavio na 16 iz prvog poluvremena, Zek Ledej je upisao 15, Džejms Naneli 10, dok je Pi Džej Doužer imao 8 poena, 2 skoka i 4 asistencije.

Alen Smailagić je meč završio sa 9 poena i 6 skokova, a važnu rolu imali su i Ognjen Jaramaz i Danilo Anđušić iako se košgeterski nisu istakli. Partizan je postigao deset trojki iz 21 pokušaja (47.6 odsto), za dva 19/31 (61.3 odsto).

Kod gostiju Ševon Šilds je postigao 19 poena , Maodo Lo je dodao 12, Nikolo Meli 9, a Stefano Tonut 8.

U narednom, 14. kolu crno-beli u četvrtak 14. decembra gostuju Žalgirisu u Kaunasu (19.00).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari