Ozbiljno na "razvojni" tim 1Foto: Starsport

LJut je bio trener Milan Tomić posle trijumfa košarkaša Crvene zvezde u poslednjem kolu.

Uopšte ga nije zanimala razlika ostvarena protiv Zlatibora (83:57) ni to što crveno-beli neporaženi dočekuju gostovanje FMP u 8. kolu Superlige. Prvi čovek struke donekle i razočaran zakazao je trening dan posle pomenutog meča, iako je bilo planirano da Branko Lazić i saigrači dobiju slobodno. Trudeći se da igrače probudi iz letargije posle osvajanja ABA lige, Tomić sigurno očekuje da njegovi izabranici pokažu reakciju u Železniku protiv najkvalitetnijeg protivnika u Grupi A.

Koliko god igrao u oslabljenom sastavu, FMP je prekvalitetan za ostatak konkurencije u Grupi A. Iako su bili lišeni pomoći mladih Popovića, Pavićevića i Tomaševića (igrali za juniore Zvezde na završnom turniru Evrolige), povređenih Radovanovića i Reta „panteri“ su protutnjali Čačkom u poslednjem kolu nanevši Borcu ubedljiv poraz (59:73).

Meč sa Zvezdom trebalo bi da dočekaju u nešto kompetitivnijem sastavu, međutim da li će i u kojoj meri biti neizvesnosti zavisiće prevashodno od pristupa, motivacije i koncentracije crveno-belih, odnosno zvaničnog šampiona ABA lige i Srbije.

– Zvezda je ozbiljan klub i igrači treba ozbiljno da se ponašaju na terenu. Svake nedelje dajemo dve predstave našim igračima, ljudima koji nas gledaju uživo i preko televizije i trebalo bi da budemo ozbiljni, da radimo ono što je zacrtano pre utakmice u svlačionici. Ako ne ‘podignemo’ trening i ne radimo dobro, to neće biti naša dobra slika, ni u polufinalu, ni u finalu. Opet, naglašavam da naš posao nije završen, on se završava kad bude peta utakmica finala, ako do nje dođe. Kad si profesionalac uvek moraš da budeš odgovoran. U Olimpijakosu za 23 godine nisam bacio nijedan dan… Moj je posao da napravim pritisak da igrači budu spremni i na treningu i na utakmici – poruka je trenera Tomića koja bi trebalo da ostane u memoriji njegovih igrača do kraja takmičarske 2018/19.

Raspored i tabela

8. kolo

Grupa A

sreda

Zlatibor – OKK Beograd 18.00

Dunav – Borac 20.00

FMP – Crvena zvezda 20.00

1. Crvena zvezda 7-0

2. FMP 6-1

3. Borac 4-3

4. Zlatibor 2-5

5. OKK Beograd 1-6

6. Dunav 1-6

Grupa B

četvrtak

Dinamik – Partizan 18.00

Mega – Sloboda 19.00

Tamiš – Novi Pazar 19.30

1. Partizan 7-0

2. Mega 4-3

3. Dinamik 4-3

4. Novi Pazar 3-4

5. Tamiš 2-5

6. Sloboda 1-6

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari