Panter i Kaminski nedovoljni za pobedu Partizana protiv Bajerna u Evroligi 1Foto: (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana nisu uspeli da pobede Bajern u 26. kolu Evrolige.

Oni su izgubili rezultatom 78:79 (23:26, 22:15, 18:18, 15:20) i sada imaju skor 12-14.

Na drugoj strani, Bajern ima skor 11/15 u najjačem evropskom takmičenju.

Crno-beli su bili favoriti uoči ovog meča, ali nisu uspeli da trijumfuju i sada su sebi otežali situaciju pred finiš regularnog dela sezone i borbu za plasman u plej-in.

Ovo je bio peti uzastopni poraz Partizana u svim takmičenjima i težak udarac u Evropi pred pauzu koja će nastati zbog odigravanja Kup takmičenja širom „Starog kontinenta“.

Partizan je meč otvorio sa dve trojke, Nanelija i Pantera, ali je Bajern potom ubacio pet trojki i najviše zahvaljujući tome je poveo sa 21:16, što je bila i najveća prednost nekog tima u prvih deset minuta.

Crno-beli su na prvi odmor otišli sa tri poena zaostatka (23:26), a potom su na startu druge četvrtine imali i minus sedam (23:30). Domaći tim je tada zaigrao agresivnije u odbrani i predvođen sjajnim Kaminskim koji je ubacio četiri trojke, iz isto toliko pokušaja, na veliki odmor je otišao sa četiri poena viška na svom kontu (45:41).

Ta prednost Partizana je na polovini treće četvrtine, posle poena Pantera, Jaramaza i Nanelija, narasla na plus deset (57:47), ali je Bajern sa osam vezanih poena Fransiska u finišu tog dela igre uspeo da priđe na samo četiri poena minusa (63:59).

Crno-beli su se mučili u napadu u poslednjoj deonici, pa je Bajern na dva minuta i 40 sekundi pre kraja uspeo da izjednači (72:72) i uvede meč u neizvesnu završnicu.

Partizan je u samom finišu imao priliku da reši meč u svoju korist, ali je Panter 19 sekundi pre kraja promašio šut za tri poena, nakon čega je Fransisko sekund pre kraja pogodio trojku za 78:79. Imao je domaći tim potom još jednu šansu, ponovo je pokušao Panter trojkom, ali nije uspeo.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu Evrolige, 29. februara, dočekati Efes, dok će Bajern dan kasnije dočekati Crvenu zvezdu.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je kapiten Kevin Panter sa 22 poena, 14 je ubacio Frenk Kaminski, dok su po deset postigli Džejms Naneli i Pi Džej Doužer.

Nemački tim je do pobede vodio Silvan Fransisko sa 20 poena, 14 je dodao Serž Ibaka, 12 je ubacio Karsen Edvards, dok je nekadašnji kapiten Partizana Vladimir Lučić meč završio sa tri poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari