Pantić: Džajić je višegodišnja Vučićeva marioneta, biće samo ikebana 1foto FoNet Zoran Mrđa

Sportski novinar Milojko Pantić smatra da je bivši fudbaler i kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić „višegodišnja marioneta Aleksandra Vučića, još od vremena kada ga je abolirao od sudskog procesa“.

Pantić smatra da je sve u rukama jednog čoveka i da je zato u Srbiji sve rad na crno.

„Na crno rade svi, od predsednika, premijera do mesnih zajednica. Rad na crno je što je u Srbiji suspendovan Ustav u kome lepo piše da je vlast podeljena na zakonodavnu, izvršnu i sudsku i da se odnos te tri grane zasniva na ravnoteži i međusobnoj kontroli. U Srbiji je na delu samo izvršna vlast, oličena u jednom bivšem fudbalskom huliganu koji je privatizovao sve“, rekao je Pantić.

Kaže da je napravio komentar u svojoj emisiji kada se Vidić kandidovao za predsednika FSS.

„Rekao sam, mani se, Vidiću, ćorava posla. A ćorava posla u Srbiji su kad želiš da poštenim radom nešto promeniš. Poruka je bila, Nemanja, ti si častan čovek i moraš da znaš da ulaziš u odnos sa zlim ljduima i pošto nisi od istog materijala kao oni, nećeš znati da im se suprotstaviš“, rekao je Pantić.

Podsetio je kako je došlo do toga da se Dragan Džajić kandiduje.

„Pred SP u Kataru bila je zakazana skupština i jedan kandidat, Vučićeva marioneta iz Partizana Bjeković je bio jedini kandidat. Delije su naredile da delegati iz SNS u skupštini ne dođu i tako nije imala kvorum i Bjeković nije izabran. Posle SP počelo je nametanje novog Kokeze pod imenom Nedimović. Ali kad se kandidovao Vidić i kad se videlo da ceo fudbalski svet i asovi našeg fudbala su na strani Vidića, onda je čovek koji pušta kišu u Srbiji izvadio aduta zvanog Džajić. Džajić je višegodišnja marioneta Aleksandra Vučića, još od vremena kada ga je abolirao od sudskog procesa, a znamo svi da je to protivzakonito. Džajić je mogao da opere ljagu da je rekao neću kandidaturu, dosta je bilo. Nije to uradio, prihvatio je da bude marioneta“, kaže i dodaje da će Džajić biti samo ikebana.

„Dve godine je savez bio bez predsednika, Srbija je bila jedina u Kataru bez predsednika saveza. On je smenio svog kuma pod optužbom da je ukrao 640 miliona evra. Nije bilo sudskog procesa, Kokezine firme su i dalje dobijale milionske poslove od države. Kokeza je bio fikus. Nedimović će biti potrpedsednik i sprovodiće u delo ono što zamišlja prvi čovek Srbije“, smatra Milojko Pantić.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari