PAO zaspao na lovorikama 1

Posle ubedljive igre i pobede u prvom meču, Panatinaikos je odigrao neuporedivo lošije u drugom i dozvolio oslabljenom Realu da napravi brejk i pokuša da u dva naredna meča u Madridu izbori vizu za Fajnal-for u Beogradu (82:89).

Madriđani su šutirali trojke 11-20, posebno raspoloženi su bili Rejes (18 poena, trojke 2/2) i Kerol (17 poena, trojke 4/6). Kod „zelenih“ najefikasniji je bio Džejms sa 20 poena, ali i nekoliko ishitrenih poteza kad se meč lomio.

Trener domaćih Ćavi Paskval razlog poraza video je u iskustvu gostujućih igrača.

– U drugom poluvremenu nismo igrali dobru odbranu, primili smo čak 53 poena. Nismo kontrolisali defanzivni skok što su oni iskoristili, a zbog toga smo i ispali iz ritma. Kažnjavali su nas za svaku grešku, ili ofanzivnim skokom ili otvorenim šutem. A mi smo iste takve promašivali, očigledan je bio pritisak da meč mora da se dobije. Idemo u Madrid da odigramo odbranu kako umemo i pokušamo da dobijemo makar jednu utakmicu – najavio je Paskval.

Njegov kolega sa klupe Reala imao je razloga da bude veoma raspoložen.

– Neverovatno je kako se u košarci neke stvari mogu drastično promeniti za samo dva dana. Igrali smo sa mnogo više hrabrosti, u prvom delu smo držali egal, da bi smo se u drugom razmahali, i iskoristili skoro sve šanse koje nam je protivnik omogućio. Mislim da su najiskusniji, Rudi Kerpl i Rejer odigrali odlično, ali sve to je sada za nama. Moramo da igramo još bolje ako hoćemo da pobednički završimo ovu seriju – obazriv je Laso.

U (pri)gradskom derbiju ništa novo, CSKA je po 16. put uzastopno savladao Himki koji ni uz najboljeg i najskupljeg napadača Evrolige, uspešnog trenera sa Fajnal-for pedigreom nema rešenje za „armejce“. Opet je kao i u utorak bilo „samo“ pet razlike (89:84), ali još jednom nije bilo veće neizvesnosti. CSKA je na korak od sedmog uzastopnog plasmana na Fajnal-for, a 15. u poslednjih 16 sezona. Opet je junak pobede bio Ćaćo Rodrigez, uz 26 poena imao je i deset asistencija.

– Očekivali smo da će biti teško, posebno jer smo igrali bez De Koloa i Hajnsa, koji su jako važni za nas, verovatno i najbolji igrači u timu. Nadam se da će moći da nam pomognu u sredu i da ćemo izboriti plasman na F4. Što se tiče mog učinka, ja sam i došao ovde zbog ovakvih utakmica – rekao je Rodrigez.

Četvrtfinale plej-ofa

CSKA Moskva – Himki     89:84     (2:0)

Panatinaikos – Real          82:89     (1:1)

Fenerbahče – Baskonija večeras     (1:0)

Olimpijakos – Žalgiris      večeras    (0:1)

Serije se sele na parkete gostujućih timova (utorak, sreda, četvrtak*, petak*). Igra se na tri pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari