Pare nisu problem - nema ih 1Foto: STARSPORT

Uprava Crvene zvezde je ambiciozno ušla u, tako reći završeni, prelazni rok.

Prvi pik za prodaju bio je napadač Ričmond Boaći. Odbili su crveno-beli ponudu Rena i Bordoa od četiri – pet miliona evra, nadajući se bar dvostruko izdašnijoj od Engleza, Kineza,…

– Bili smo na korak od završetka transfera u Vest Bromvič i nije bilo prihvatljivo da posle priče o devet miliona evra, prihvatimo ponudu Bordoa od četiri i po. Taj novac ćemo sigurno dobiti u februaru ili avgustu – objašnjava generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

I Boaći je (za sada) ostao u LJutice Bogdana. Na spisku onih čije je fudbalsko znanje Zvezda želela da unovči bili su i Kanga, Le Talek, Donald, Srnić… Osim Kange svi ostali će i u nastavku sezone nositi crveno-beli dres i na leto će otići bez obeštećenja.

Videvši da prodaja ne ide u željenom smeru rukovodstvo kluba je izračunalo da to može da bude i isplativo, jer sa pomenutim igračima Zvezda ima mnogo veće šanse da eliminiše CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope, a taj uspeh bi kasu popunio za bar milion evra.

U danu kada je UEFA donela odluku da se meč sa CSKA može igrati na stadionu ispunjenim navijačima direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je obradovao navijače da je otkupljen ugovor štopera Srđana Babića od Sosijedada za 800.000 evra i da je klub na dobrom putu i da zadrži Adžića. Iz tih Terzićevih reči (i dela) činilo se da je klub (konačno) finansijski stabilizovan. Tim pre što su fudbaleri dobili 500.000 evra kao premiju zbog toga što su „prezimili“ u Evropi.

Međutim, samo par sati kasnije iz Antalije stiže dijametralno suprotna priča.

Naime, Terzić je održao sastanak sa igračima tražio od njih razumevanje do leta kada bi trebalo da stigne priliv novca u klub.

– Predočio sam igračima šta nas čeka ovog proleća i upoznao ih kako Zvezda funkcioniše jer sam stekao utisak da oni ne znaju kako se finansira klub. Otvoreno sam ih pitao da li su oni spremni da igraju bez novca do juna. Para će biti, ili ih neće biti. Ako ne bude, stisnite se do juna – rekao je tom prilikom visoki funkcioner lidera srpske Superlige, iz čijih usta smo prošle nedelje čuli da je klub mogao, a nije hteo da „utopi“ Nemanju Radonjića za 6.000.000 evra Štutgartu i Aleksandra Pešića za 5.000.000 Bašakšehiru.

Šta su oni njemu (i da li su) odgovorili – ne zna se. Saznaće se vrlo brzo. Bude li dobrih rezultata u sva tri takmičenja (Liga Evrope, domaće prvenstvo i Kup), a fudbaleri budu zadovoljni minutažom – problema neće biti. U suprotnom…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari