Partizan bez ideje protiv Albe 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaši Partizana doživeli su ubedljiv poraz u prvom kolu Evrolige od Albe u Berlinu.

„Crno-beli“ su se posle osam godina vratio u elitno evropsko košarkaško takmičenje, ali to veče neće po dobrom pamititi.

Alba je ponizila vicešampiona Jadranske lige rezultatom 100:84. Izabranici Željka Obradovića nisu imali rešenje za brz protok lopte u napadu nemačke ekipe.

Šutirali su iz svih pozicija i pogađali i u prvom poluvremenu su srpskom velikanu sasuli čak 61 poen.

Otvorili su „crno-beli“ dobro utakmicu, Dante Eksum je przim prodorima i kontrama parirao donekle rezultatski Albi i već je posle pet minuta imao dvocifren broj postignutih poena.

Kada je brzonogi Australijanac izašao iz igre, igra Partizana se raspala.

Kevina Pantera su odlično čuvali protivnički bekovi i on nije mogao da dođe do lakih poena, a Matijas Lesor je ubrzo napravio tri lične greške.

U drugom poluvremenu su igrači Partizana došli do igre i u nekoliko navrata ozbiljno pripretili.

Danilo Anđušić je iskreirao seriju 11:2, no ipak Alba je timskom igrom uspela da odgovori i serijom pogođenih šuteva iz velike daljine se ponovo odlepi na nedostižnih „plus 18“.

Ekipa iz prestonice Nemačke je imala ukupno 31 asistenciju što najbolje govori o tome kako su igrali u napadu. Takođe su i nadskakali centre Partizana pod oba koša, gde su imali čak 16 skokova više (40:26) i u napadu gde su zabeležili čak sedam skokova više od protivnika (14:7).

Pogodili su čak 15 trojki iz 35 pokušaja dok su „crno-beli“ šutirali duplo manje za tri 7/17.

Najefikasniji u redovima Albe bili su Blet sa 16 poena, Sikma sa 15, Proćida sa 13, uz Loa i Olindea koji su dodali po 11 poena.

Kod Partizana su se istakli Egzum sa 22 poena, Anđušić sa 14, kao i Ledej i Panter koji su upisali po 13 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari