Partizan bi već nakon ovog kola Evrolige mogao da obezbedi učešće u TOP 8 fazi takmičenja 1Foto: Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana dočekuju večeras Barselonu u okviru 31. kola Evrolige u Štark Areni, a utakmica počinje u 20:30 časova.

Ekipa Željka Obradovića je vezala pobede nad dvostrukim uzastopnim evropskim prvakom, Efesom, i trenutno prvoplasiranom timu Evrolige, Olimpijakosom, pa je tako došla do učinka 17-13.

Crno-bele sasvim moguće još samo jedna pobeda deli od sna, odnosno do TOP 8 faze takmičenja, a mnogi navijači beogradskog kluba veruju da je ovo pravi trenutak da savladaju katalonskog giganta.

Ipak, pored te pobede potrebno je da se i ostali mečevi poklope kako bi Partizan tri kola pre kraja regularnog dela sezone obezbedio plasman u plej ofu.

Za to postoje dva scearija, a prema prvom bi morali da uz večerasnju pobedu Partizana poraze zabeleže Valensija, Armani Milano i Žalgiris, dok bi u drugoj varijanti Partizanu nakon pobede nad Kataloncima odgovarali porazi Valensije, Milana i Baskonije.

Deluje da je prvi scenarijo izgledniji i da bi Efes i Crvena zvezda mogli kao domaćini da stignu do pobeda nad Armanijem, odnosno Valensijom, dok je Monako svakako favorit u Žalgirio Areni protiv neugodnih Litvanaca, tim pre što se i klub iz Kneževine bori za što bolju poziciju na tabeli pred doigravanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari