Partizan bolji i od Žalgirisa 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana pobedili su kao domaćin Žalgiris sa 87:76 u petom kolu Evrolige i sada imaju učinak 2-3, kao i litvanski tim.

„Crno-beli“ su odigrali još jednu kvalitetnu utakmicu u najkvalitetnijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi i stigli su do druge vezane pobede, što je posebno bitno.

Nakon Virtusa iz Bolonje, u „Štark Areni“ pao je litvanski gigant.

Ekipa Željka Obradovića je bila u konstantnoj prednosti, najviše je imala „plus 12“ u trećoj četvrtini, ali uporni gosti iz Kaunasa sve vreme su pretili i do samog finiša su bili u „igri“ za potencijalni preokret na utakmici.

„Crno-beli“ su odlično „otvorili“ meč, agresivno u odbrani i sa jasnim akcijama koje se pozivaju u napadu pa je ubrzo bilo na semaforu 11:3 za izabranike Željka Obradovića.

Žalgiris je imao odgovor na svaku seriju domaćina i zahvaljujući Lukasu Lekavičijusu je bio u egalu. Gosti su ušli u drugi period igre u vođstvu 22:20 baš zahvaljujući njemu.

Druga četvrtina protekla je u znaku Kevina Pantera. Kapiten Partizana je u njoj ubacio devet poena i u seriji i svojoj ekipi doneo dvocifrenu prednost – 40:30.

Na poluvremenu su igrači Željka Obradovića vodili 44:36, a u prvih 20 minuta igre istakao se upravo Panter sa 15 ubačenih poena.

Partizan je početkom treće deonice došao do maksimalnih 12 poena prednosti (49:37) i u tim trenucima činilo se da gosti nemaju odgovor, međutim, uporni Litvanci se nisu predavali i serijom 9:0 izjednačili su na 54:54 u 28. minutu i najavili uzbudljivu završnicu utakmice.

Velika borba viđena je i u poslednjoj četvrtini.

Partizan je imao plus konstantno na svojoj strani, a Panter je u 36. minutu košem uz dodatno slobodno bacanje doneo „plus 8“ – 72:64.

Gosti se nisu predavali i pretili su sve do dva minuta pre kraja, ali je finiš pripao Partizanu koji je posle koša Lesora ponovo došao do dvocifrene prednosti 82:71.

Panter je bio najefikasniji sa 26 poena (7/10 za dva, 3/4 za tri, 3/4 slobodna bacanja) i asistencijom, Dante Egzum je u finišu upisao većinu od 11 poena (9/10 slobodna bacanja), a po 10 su postigli Zek Ledej, Džejms Naneli i Matijas Lesor, koji je dodao još 8 skokova i 3 asistencije. Danilo Anđušić je upisao 8 poena (2/2 za tri).

U poraženoj ekipi Kinan Evans je imao 16 poena i 9 asistencija, Rolands Šmits 11, a Ignas Brazdeikis 10.

Partizan u sledećem kolu gostuje Panatinaikosu, dok Žalgiris u Kaunasu igra sa Albom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari