Partizan bolji od Zenita 1Foto: Starsport (Arhiva)

U drugom kolu Evrokupa, košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Zenita iz Sankt Peterburga sa 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17) i nagovestili da imaju kvaltet da se bore za prolazak u drugu fazu takmičenja.

Partizan je do pobede stigao zahvaljujući velikoj borbenosti i timskoj igri, koja je do izražaja posebno došla u drugom poluvremenu, kada su crno-beli odličnom odbranom potpuno zaustavili favorizovanog protivnika.

Za mlade igače Partizana posebno je važno što su uspeli da zadrže koncentraciju i da ne prave greške ni kada je Zenit nekoliko puta pravio razliku od osam i deset poena.

Izabranici Nenada Čanka nisu dozvolili protivniku da prelomi utamcu, svaki put su se vraćali i na kraju su neuporedivo iskusniji košarkaši Zenita izgubili nit igre.

Za 40 minuta Partizan je imao samo sedam izgubljenih lopti i čak 23 asistencije, što je izvanredan učinak, dok je Zenit utakmicu završio sa dvostruko više izgubljenih lopti i tri asistencije manje.

U prvom poluvremenu gosti iz Rusije su kontrolisali utakmicu i stalno su bili u vođstvu. U tim trenucima je izgledalo da će bez većih problema opravdati ulogu favorita, jer su lako pravili i dvocifrene serije.

Sve se, međutim, promenilo u drugom poluvremenu, kada je Partizan zaigrao neuporedivo agresivnije u odbrani, a u napadu su Rade Zagorac i Džok Lendejl počeli da pogađaju iz svih pozicija.

U trećoj četvrtini crno-beli su nadoknadili minus od sedam poena, da bi u poslednjih deset minuta izdržali pritisak igranja koš za koš, a onda su u finišu pokazali veliku zrelost, napravili prednost od pet koševa i nisu dozvolili Zenitu da se vrati.

U trećem kolu Partizan naredne srede gostuje Valensiji.

Partizan: Pejdž 7, Si 12, Aranitović, Marinković 12, Gegić 1, Veličković, Pecarski 2, Gavrilović, Zagorac 16, Lendejl 16, Gagić 12, Nikolić 11.

Zenit: Rejnolds 16, Mekel 12, Desjatnikov, Truškin 5, Voronov 4, Simonović 4, Panin 2, Jutof 25, Skrab 18, Valijev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari