Partizan će tokom cele borbe za Ligu konferencije imati "lakše" rivale 1Foto: STARSPORT

Još od kada je jesenas izgubljen korak sa Crvenom zvezdom, a Srbija novom reformom UEFA takmičenja ostala bez mesta u Ligi Evrope, znalo se da će Partizan u kvalifikacije za Ligu konferencije, a sada je utvrđeno i da će biti imati povlašćen status od drugog kola do kraja kvalifikacija.

U dvomeču druge runde (22/29. jul), na žrebu 16. juna, može da izvuče: Servet Aris, Dinamo Brest, DAC Dunajska Streda, KuPS, Hafnarfjerdir, Ašdod, Sutjeska, Santa Koloma, Partizani, Valerenga, Hamarbi, Elfsborg, Haken, Lokomotiv Plovdiv, Arda, Laci, Europa, Liepaja, Hibernijans, Levadija, Sepsi, Kesla, Sumgajit, Fioreita, Stjarnan, Tobol, Šahtjor Katragandi, Ujpešt, Puškaš Akademija, Torpedo Žodino, Pogon Šćećin, Slask Vroclav, Rakov, Škupi, Petroklub, Runavik, Kolerajn, Tre Penen, Široki Brijeg, Bala Taun, Žilina ili Panevezis.

Pre nove evropske premijere, „parni valjak“ će već znati i imena potencijalnih rivala u 3. rundi, jer će mu kuglice 19. jula, između 27 timova sa raznih strana, dodeliti  takmaca u utakmicama 5. i 12. avgusta. Poput: CSKA Sofija, Hajduka Didelanža, Vitesea, Rubina, Spartaka Trnava, Olimpije Ljubljana, Sarajeva, Lucerna…

Ukoliko preskoči i tu prepreku, čeka ga uparivanje 2. avgusta, dueli 19. i 26. dana istog meseca i neko iz društva: Hapoel Ber Ševa, BATE Borisov, Molde, Galatasaraj, Union Berlin, Rozenborg, Maribor, Rijeka.

No, daleko je sunce u ovom trenutku, kada se još ne zna ko sve može/mora i ima gde da ode od prvotimaca, ko je to preko potreban treneru Aleksandru Stanojeviću i koga je klub u stanju da dovede i posle ne plaća kada stigne.

Teži put Čukaričkog i Vojvodine

Fudbaleri Čukaričkog i Vojvodine takođe napadaju Ligu konferencije i oni će se u tu avanturu upustiti u drugom kolu, gde će isto biti povlašćeni na žrebanju. S tom razlikom što će u narednom krugu ispasti iz društva kom pripadaju uslovno rečeno lakši rivali. Primera radi, u toj fazi bi mogli na: Anderleht, Viktoriju Plzenj, AEK, Karabag, Fejenord…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari