Partizan dobro prošao: Humska delimično zatvorena protiv Hamruna 1:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana imaće manju podršku na tribinama stadiona u Humskoj, od očekivane, protiv Hamruna, u prvom meču plej-ofa za mesto u Ligi konferencija. UEFA je odlučila da kazni crno-bele zbog loše organizovane utakmice protiv AEK-a iz Larnake delimičnim zatvaranjem tribina, tačnije sektora koji će ukupno obuhvatiti dve hiljade mesta.

Zbog sukoba navijača i policije na istočnoj tribini, uskakanja na teren i maltretiranja fudbalera po završetku meča, Partizan će morati da zatvori sektore koji će obuhvatiti najmanje 2.000 mesta.

Takođe, ispostavljena je i novčana kazna u visini od 58.500 evra.

Scene koje su viđene na tribinama stadiona u Humskoj, mogle su lako da prouzrokuju i mnogo teže sankcije, prevashodno zbog tuče navijača sa policijom i pokušaja upada na teren, na kraju, i usled ružnih scena viđenih posle utakmice kada su huligani „postrojili“ fudbalere ispod navijačke tribine.

UEFA je naložila da fudbaleri Partizana protiv Hamruna u četvrtak izađu u majicama sa natpisom protiv rasizma kao i da se na tribinama rašire baneri slične sadržine.

Zbog diskriminišućeg ponašanja navijača kazna je za crno-bele 20.000 evra. Za blokiranje prolaza 16.000, upad navijača na teren 12.000, dok je ubacivanje tvrdih predmeta na teren Partizan koštalo 10.500 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari