Partizan hoće da vrati Makija Banjka 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Svaki fudbaler koji ima cenu na tržištu, na prodaju je ovoga leta u Partizanu. Crno-beli su nedavno dobili ponudu za Igora Vujačića težine milion evra, od strane ruskog Sočija. Bez obzira na poroznost odbrane od starta sezone, u Humskoj su raspoloženi za odlazak pouzdanog štopera, ali prvo žele da dovedu alternaciju, a jedna od opcija je i Maki Banjak, nekadašnji fudbaler Partizana.

Kamerunski štoper, koji je u Partizan došao kada je trener bio Savo Milošević, a otišao u periodu kada je na klupi sedeo Aleksandar Stanojević, prva je opcija za crno-bele. Banjak je trenutno član Kajrata, ali je potvrdio informaciju da ga je Partizan kontaktirao.

„Situacija u Partizanu trenutno nije dobra. Klub me je zvao sa predlogom da se vratim, ali moj agent razgovara još sa klubovima iz Španije i Francuske. Duboko u sebi sam svestan da nisam ostavio dovoljno dubok trag na evropskoj sceni“, izjavio je Banjak za kamerunske medije.

Ukoliko se Banjak dogovori sa crno-belima, klub iz Humske moraće Kajratu da isplati propisanih 300 hiljada evra, s obzirom na to da Kamerunac ima ugovor sa njima na još godinu dana.

„Postoji mogućnost da odem, a to bih i uradio da je samo do mene, ali imam ugovor na još godinu dana, pa se pita i klub. Imam otkupnu klauzulu u ugovoru, pa je opcija ili da neko toliko plati ili da se nađe neki dogovor sa klubom“, pojasnio je Banjak.

Eventualni dolazak Banjaka značio bi gotovo sigurno i odlazak Igora Vujačića iz Partizana, za kojeg crno-beli imaju ponude, a konkretna je stigla od ruskog Sočija, vredna 1.000.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari