Partizan i Crvenu zvezdu očekuju nove kazne zbog pirotehnike na poslednjem večitom derbiju 1Srdjan Stevanovic /Starsportphoto

Poslednji, 168. večiti derbi, završen je nerešenim ishodom (1:1). Iako su glavni protagonisti arhivirali dešavanja na stadionu Partizana, klupska rukovodstva moraće da osluškuju na koji će način Disciplinska komisija FSS-a sankcionisati ponašanja njihovih navijača i upotrebu pirotehnike u velikim količinama.

Fudbalski savez Srbije od ove sezone netolerantan je na upotrbu pirotehnike, s tim u vezi, večite srpske rivale sigurno očekuju novčane kazne, verovanto najveće od starta takmičarske godine.

Iako su iz sličnih razloga već trpeli sankcije, Crvena zvezda i Partizan moraće da prihvate odluke Disciplinske komisije, koja će deo sankcija sigurno izreći u novčanoj formi.

Finansijsku kaznu dobio je i pomoćni trener Vojvodine Goran Šaula. Njemu je zbog komentarisanja suđenja određena globa od 100.000 dinara.

Na današnjoj sednici disciplinaca najgore je prošao Petar Jovanović, fudbaler Slobode iz Užica, člana Prve lige Srbije, koji je zbog ispada na utakmici sa Železničarom iz Pančeva dobio pet utakmica suspenzije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari