Partizan i pored poraza u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa 1Foto: BETA/FK PARTIZAN/MIROSLAV TODOROVIC/MO)

Fudbaleri Partizana plasirali su se u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, iako su danas u revanš utakmici na gotovanju izgubili od Malatije s 1:0.

Crno-beli su prošli zahvaljujići pobedi od 3:1 iz Beograda, pa su tako turski tim eliminisali ukupnim rezultatom 3:2.

Jedini gol na utakmici viđen je u sedmom minutu kada je Adis Jahović savladao Vladimira Stojkovića.

Partizan će u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa igrati protiv boljeg iz duela između Arisa i Moldea, u kom norveška ekipa ima vođstvo od 3:0 iz prve utakmice.

Malataija je u meč ušla dosta ambicioznije nego u Beogradu, dok je Partizan bio daleko od one igre prikazane od pre nedelju dana.
Domaćim igračima se to isplatilo već posle sedam minuta igre pošto su poveli nakog velike greške odbrane Partizana. Stojković je izašao na jednu dugačku loptu, pokušao je da je izbaci glavom, ali je Adis Jahović bio brži i poslao je u mrežu za 1:0.

Asano je nakon tog gola Malatije dva puta bio u prilici, ali je prvo dobro intervenisao golman Malatije, a potom je pogodio samo spoljni deo mreže.

Turska ekipa je na te napade Partizana odgovorila vrlo brzo. U 20. minutu u velikoj prilici bio je Bifuma, ali je gol Partizana u poslednjem trenutku spasio Zdjelar. Isti igrač je zapretio i deset minuta kasnije, ali je lopta nakon njegovog šuta otišla pored gola.

Crno-beli su, nakon šanse Asana, novu čekali sve do finiša prvog poluvrema kada je Sadik imao priliku da izjednači, ali je Farnol u dva navrata izašao kao pobednik u duelu sa Nigerijcem.

Partizan je u 59. minutu imao mnogo sreće, pošto je Malatija propustila još jednu veliku priliku. Bifuma je prošao po levoj strani, poslao je loptu do Šalalija, ali je Ostojić ne vreme intervenisao.

U 77. minutu Partizan je spasio Stojković koji se tako iskupio za grešku s početka utakmice. Mina je ostao sam na drugoj stativi, ali je golman Partizana sjajno odbranio šut glavom fudbalera turske ekipe.

Izabranici Sava Miloševića tek su na kraju meča uspeli opasnije da zaprete Malatiji, ali je realizacija izostala, dok je domaća ekipa na sve načine pokušavala da postigne još koji gol, međutim u tome nisu uspeli.

Utakmica u Malatiji odigrana je po vrlo toplom vremenu. Tokom dana u tom turskom gradu bilo je i 40 stepeni, a u trenutku kada je utakmica počela bilo je 31.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari