Partizan kao i Zvezda ide u Litvaniju 1Foto: Starspsort

Nedorasli Rudar bio je samo sparing partner Partizana na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nakon ubedljivih 3:0 u Nikšiću (stadion u Pljevljima ne ispunjava uslove), trener Đukić je  osetno promenio tim kako bi se na delu uverio u sposobnosti onih koji ravnopravno konkurišu na određenim pozicijama (levi bek, centarfor, desni štoper, vezni), svestan da rival nikako ne može ugroziti prolaz crno-belih u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Baš kao i Zvezda, i Partizan će u narednoj fazi na megdan litvanskom predstavniku – Trakaji koja je napravila iznenađenje eliminacijom kazahstanskog Irtiša pobedom u gostima (1:0), posle remija bez golova u prvom susretu.

Partizan će generalku imati u nedelju na gostovanju Radniku u Surdulici na startu domaćeg prvenstva, ohrabren sinoćnjim solidnim izdanjem okončanim trijumfom – 3:0 (2:0).

Iako je u Nikšiću imao profesionalni debi, mladi Šehović u revanšu nije bio starter na levom beku, već Miletić, baš kao i njegov vršnjak Marković na desnom štoperu.

Od osamnaestogodišnjaka jedino je Đerlek bio u startnoj postavi, dok su najistureniji bili Ivanović i Ožegović, koji je u grupi igrača za potencijalni transfer do kraja letnjeg prelaznog roka (strelac drugog gola), a gol je čuvao Kljajić (Stojković nije bio u protokolu). Beogradska publika imala je priliku da prvi put na delu vidi novajlije: Rumina Enakea na desnom beku, odnosno Španca Valijentea kao levog štopera. Od osamostaljenja Crne Gore Partizan u kvalifikacijama za međunarodna takmičenja nikada nije primio gol od južnih komšija, a tradiciju je nastavio i sinoć.

Preciznije, počevši od 2013. crno-beli nisu poraženi kod kuće na startu kvalifikacija i bilo je jasno i u revanšu da to sigurno neće doživeti protiv Rudara. Pljevljaci su se kvalifikacija i onako domogli zbog odustajanja klubova iz finansijskih razloga (završili kao šesti prošle sezone u domaćem šampionatu). Možda sa setom, navijači Partizana sinoć su posmatrali Radomira Đalovića, koji je kao klinac u mlađim reprezentativnim selekcijama zajedničke države puno obećavao, a zatim se, kao i mnogi, izgubio tumarajući po inostranstvu.

Osim Đalovića, jedino delimično poznatije ime bio je i Nemanja Sekulić, ne tako davno velika nada Vojvodine. Partizan je na kraju trijumfovao identičnim rezultatom kao u prvom meču, a strelci su bili Pantić u 11. minutu posle odlične kombinacije nakon kornera, Ožegović pred kraj prvog poluvremena i novajlija Gomez u 83. minutu (ukupno dva gola na isto toliko zvaničnih mečeva za Partizan).

Spartak prošao ide na Spartu

Nakon remija u Novom Sadu (stadion u Subotici se renovira) 1:1, fudbaleri Spartaka uspeli su da u revanšu u Severnoj Irskoj pobede Kolerain golovima Mileta Savkovića u 33. i Bojana Čečarića na samom kraju utakmice i tako se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope u kojem će se nameriti na Spartu iz Praga. Čehe je Crvena zvezda prošle sezone eliminisala upravo u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a u aktuelnom sastavu čak četovrica igrača dolaze iz Srbije (Radaković, Plavšić, Ristić, Vukadinović), među kojima su trojica bivši igrači Zvezde, uz dobro poznatog Gejlora Kangu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari