Partizan kompletan protiv Olimpijakosa: Zek Ledej stigao u Beograd 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Krilni centar Partizana Zek Ledej doputovao je u sredu uveče u Beograd. Košarkaš iz Teksasa posle dve nedelje se vraća u srpsku prestonicu budući daje još 15. marta direktno iz Barselone otišao u rodni Dalas.

Košarkašu crno-belih preminuo je otac, a usled smrtnog slučaja, Amerikanac je propustio „duplu nedelju“ Evrolige i utakmice sa Baskonijom i Real Madridom prethodne sedmice.

Tim iz Humske u četvrtak od 20.30 kod kuće igra protiv Olimpijakosa (direktan prenos na SK1), a utakmica je izuzetno značajna za Partizan u pogledu borbe za 10. mesto i plasman u plej-in turnir Evrolige.

„Situacija je takva da je on obavešten da je u utorak ujutru trebalo da dođe na trening. To je bio prvi trening posle Podgorice, ali nije došao. Mislim da je imao nekih problema sa letovima, ali pravo da vam kažem to je posao ljudi iz kluba, ne moj. Ja se bavim ovim ovde„, izjavio je Željko Obradović u razgovoru za medije pred utakmicu sa timom iz Pireja.

Ledejev povratak u Beograd znači da će Partizan teoretski biti kompletan pred duel sa atinskim crveno-belima. Međutim, kako sada stvari stoje, teško je očekivati da će Ledej biti u protokolu za utakmicu u četvrtak budući da je gotovo dve sedmice nije trenirao sa saigračima, piše Sport Klub.

Drama u poslednja tri kola

Crno-beli imaju razloga da budu veliki optimisti pred odlučujuća tri kola u Evroligi, a u petak su posao za njih odradili Monako i Makabi.

Ekipa Željka Obradovića vodi veliku borbu za mesto u plej-inu, odnosno jedino upražnjeno – deseto. Partizan ima učinak 14-17 i u preostala tri meča dočekaće Olimpijakos i Valensiju i gostovati Albi. Raspored je prilično povoljan.

Identičan učinak imaju još Valensija, Olimpija i Efes, ali crno-beli i dalje sve drže u svojim rukama, pogotovo što samo od Bajerna imaju lošiji međusobni skor. Beograđani su dva puta izgubili od Bajerna i za ekipu iz Humske bi bilo idealno da u eventualnom krugu izbegne Bavarce.

Sa druge strane, Partizan je dva puta savladao Žalgiris, a ima šansu da 2-0 ima i protiv Valensije, koju dočekuje u poslednjem kolu. Partizanu bi na ruku išlo da bude u „krugu“ sa jednim ili oba pomenuta tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari