Partizan na Malti kapital čuva oprezom 1Fuseni Diabate foto: Starsport.rs ©

Sa beogradskih 4:1, prošle nedelje, Partizan je praktično kaparisao mesto u još jednoj sezoni Lige konferencije, ali to što je u Humskoj napunio mrežu Hamruna sa Malte ne znači da može i sme peške da nastavi put ka ovom, trećem po rangu klupskom takmičenju.

Baš naprotiv, morao bi da bude maksimalno oprezan i fokusiran, odnosno da proba da greši manje nego u prvom duelu plej-ofa kvalifikacija, iako se u tih 90 minuta izdigao iznad velike rezultatske i igračke krize u domaćem prvenstvu i neuspeloj borbi za povratak u Ligu Evrope.

– Moramo da obratimo pažanju na prekide, u tom segmentu su Maltežani opasni, ali ako damo jedan gol sve će nam biti daleko lakše. Moramo da pobedimo i plasiramo se u grupnu fazu – tako o drugom susretu sa rivalom na čijoj trenerskoj klupi sedi naš čovek, a dres mu nosi više srpskih fudbalera, naglas razmišlja Fuseni Dijabate.

Krilni vezista, doveden iz Turske, privlači pažnju pregledom igre i osećajem za pravovremeno davanje lopte kolegama, mada ume da pretera u njenom držanju i s potezima više, a da bi „parnom valjku“ moglo da se isplati dovođenje člana reprezentacije Malija pokazale su dve njegove asistencije u jednom od duela sa kiparskim AEK-om i Vojvodinom, jedan namešten pogodak protiv Vojvodine i gol prvenac u meču sa Maltežanima.

– Nadam se da će mi to biti samo jedan od golova, da ću redovno biti strelac za Partizan. Možda već na Malti, mada je najbitnije da timski prođemo kako smo isplanirali i kako mislimo da smo zaslužili – ponavlja svoju raniju optimističku prognozu novi ljubimac Grobara, čije su ga ovacije ispratile sa terena pre sedam dana.

Na jesen u takmičenju u kom se pod komandom trenera Aleksandra Stanojevića, prošlog proleća, igrala osmina finala računa i Kvinsi Menig. Mada je i ofanzivac srpskog predstavnika, kadar da dejstvuje po boku i kao drugi, tj. povučeniji centarfor, svestan da su crno-beli u ovakvom sastavu i trenutku sami sebi najveći kamen spoticanja.

– Moramo da obratimo pažanju na prekide, u tom segmentu su Maltežani opasni, ali ako damo jedan gol sve će nam biti daleko lakše. Moramo da pobedimo i plasiramo se u grupnu fazu – smatra Holanđanin, upisan kao strelac premijernog evropskog gola za srpskog vicepravaka ove sezone.

Još da naslednik smenjenog Ilije Stolice, Gordan Petrić, izabere pravu postavu i dobru taktiku za domaćina koji mora da ide na sve ili ništa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari