Partizan na svom terenu bolji od Darušafake 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/MO)

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu u Beogradu Darušafaku sa 69:57 (16:17, 19:8, 14:18, 20:14) u četvrtom kolu Top 16 faze Evrokupa i tako napravili veliki korak ka plasmanu u Top 8.

Partizan je do pobede predvodio Ognjen Jaramaz, koji je postigao 15 poena, dok je Novica Veličković dodao 11, a Nemanja Gordić deset poena.

U ekipi Darušafake najefikasniji bio je Džonatan Hamilton sa 17 poena, dok je Bonzi Kolson dodao deset poena.

Darušafaka je bolje počela meč, imala je i šest poena prednosti (5:11), ali kako je meč odmicao tako je Partizan preuzimao kontrolu na terenu nošen sjajnom atmosferom u prepunom Pioniru.

Poenima Uroša Trifunovića završena je prva deonica (16:17) i ti poeni su bili najava naleta crno-belih. Dva uzastopna zakucavanja Vilijama Mozlija, prodor Markusa Pejdža i trojka Stefana Birčevića naterali su trenera turskog tima da traži prvi tajm-aut u drugoj četvrtini. To, međutim, nije pomoglo pošto je sa pet vezanih poena Gordića Partizan otišao na plus 13 (30:17) i primorao Darušafaku na drugi tajm-aut.

Seriju Partizana od 16:0 prekinuo je Hamilton, ali je Partizan nastavio da kontroliše dešavanja na terenu i na veliki odmor otišao je sa deset poena prednosti (35:25).

Poenima Jaramaza na početku treće četvrtine crno-beli su stigli i do tada maksimalnih plus 15, ali Jaramaz nije imao pomoć saigrača. Partizan se mučio u napadu, a Darušafaka je u tim mometnima „stegla“ odbranu pa je prišla na jednocifren zaostatak (43:36).

Iako je Partizan bio dugo bez poena, uspeo je odbije nalet Darušafake i da u poslednju deonicu uđe sa plus šest (49:43). Nakon trojki Gordića i Jaramaza i poena Radeta Zagorca uz faul, Partizan je na početku poslednje četvrtine ponovo stigao do dvocifrene prednosti (58:43) i tada je praktično prelomio meč.

Izabranici Andree Trinkijerija sada se nalaze na prvom mestu na tabeli Grupe E, dok je Darušafaka na trećoj poziciji.

U sledećem kolu Partizan će gostovati Virtusu iz Bolonje, dok će Darušafaka igrati protiv Trenta.

Večerašnja utakmica između košarkaša Partizana i Darušafake u Evrokupu počela je minutom ćutanja za tragično nastradalog NBA igrača Kobija Brajanta i preminulog Roberta Arčibalda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari