Partizan od očaja do sjaja, Cibona pala u drugom poluvremenu 1Foto: (BETAPHOTO/ABA liga/Partizan Mozzart Bet)

Košarkaši Partizana izvojevali su i treću pobedu u ABA ligi. Posle Mornara u Beogradu, Krke u Novom Mestu, slavili su i protiv Cibone na svom parketu sa 96:67. Odmah posle meča, misli su usmerene ka narednom iskušenju u Evroligi. U Beograd, 17. oktobra stiže Barselone. Prenos je na Sport Klubu.

Najefikasniji u sastavu Partizana bili su Džejms Naneli sa 17, Balša Koprivica sa 15, Danilo Anđušić sa 14, Zek Ledej sa 11 poena. Kod Cibone, Aleksandar Aranitović je postigao 21, Jakov Mustapić 17, Aleks Stein sedam poena.

Izabranici Željka Obradovića, iako umorni, u dobrom raspoloženju su dočekali duel sa Cibonom. Naime, posle poraza od Makabija u Tel Avivu, Partizan je slavio protiv Krke u Novom Mestu, zatim i protiv Asvela u Lionu, pa se očekivalo da seriju nastave i protiv rivala iz Zagreba.

Istovremeno, bilo je jasno da će stručni štab, na čelu sa Obradovićem, nastojati da stigne do pobede, a istovremeno, čestim rotacijama, razigra i osveži ekipu za okršaj sa Barselonom, koja je na startu Evrolige dobila Efes na svom parketu, a zatim i Olimpijakos u Atini, piše Sport Klub.

Utakmica nije krenula u skladu sa očekivanjima. Cibona je odigrala agresivno, hrabro, pogodila je pet trojki u prvoj deonici. Partizan je imao problema u oba smera, pa je Cibona dobila ovaj period igre sa 25:16.

Cibona je početkom druge deonice imala prednost od 15 poena – 33:18. Željko Obradović je bio primoran da uzme minut odmora. Bio je primoran da na parket pošalje Pantera, Nanelija, Ledeja, Doužera….

Partizan je do kraja prvog poluvremena uspeo da svede defitic na šest poena – 36:42, a očekivala se još veća energija u nastavku meča, iako je Cibona igrala sa mnogo samopouzdanja.

Posle dve trojke Nanelije i poena iz kontre Partizan je stigao do prednosti – 48:45. Cibona se nije predavala, držala je meč u egalu sjajnim šutem za tri poena, ali je Partizan uoči poslednje deonice vodio sa 67:60. Svesni da nemaju pravo na grešku, igrači Partizana su dodatno pojačali stepen agresivnosti u oba smera, stekli su dvocifrenu prednost sredinom poslednjeg kvartala, a zatim mirno priveli utakmicu kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari