Partizan ohrabrujuće krenuo pa neshvatljivo posustao u Istanbulu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana izgubili su u 20. kolu Evrolige protiv Fenerbahčea rezultatom 91:76 (19:31, 24:17, 25:16, 23:12).

Crno-beli su odigrali jako dobro prvu četvrtinu gde su imali 12 poena prednosti na ulasku u drugu deonicu igre – 31:19, a ni tu četvrtinu, baš kao ni treću nisu loše odigrali.

Naprotiv, odigrali su ih sasvim pristojno, ali je serija Fenera od 17:2 na početku poslednje deonice prelomila meč i odredila pobednika u „Ulker Areni“.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je još jednom „odbranila“ domaći teren ove sezone u Evrolige budući da im je „sklap“ uzela samo Crvena zvezda, dok su na tom terenu svi drugi padali, uključujući i prvoplasirani tim na tabeli – Real Madrid.

Partizan sada ima skor 10-10, dok turska ekipa učinak 12-8.

Partizan je počeo veoma dobro na krilima Bruna Kabokla koji je u ranoj fazi utakmice postigao osam poena.

Na njegovu sjajnu igru nadovezao se i Kevin Panter koji je do kraja prve deonice dodao 12 poena.

U napadačkom smislu u redovima crno-belih raspoloženi su bili i Džejms Naneli, pa su gosti nakon 10 minuta igre vodili rezultatom 31:19.

Na samom početku druge deonice Partizan je došao do ogromnih 17 poena prednosti (36:19) zahvaljujućitrojci Smita.

Tada je Fener krenuo sa boljom igrom, a pre svih su na krilima Tajlera Dorsija i Nika Kalatesa došli do jednocifrenog minusa.

Partizan je imao sve u svojim rukama zahvaljujući pet poena Uroša Trifunovića koji je u drugoj deonici po prvi put ušao u igru sa klupe, ali je domaća ekipa pre svega boljom energijom i odličnim napadima dodatno topila prednost protivnika.

Fenerbahče je početkom drugog poluvremena zaigrao znatno agresivnije na oba kraja parketa, a onda je perfektnih šutem za tri poena Nejta Sestine Fenerbahče stigao do izjednjačenja, a preokret na meču doneo je Marko Gudurić.

U prvih minut i po poslednje deonice domaći igrači su postigli tri trojke za seriju 9:0, da bi potom ista prerasla u 17:2, a ni tajm-aut trenera gostiju Željka Obradovića nije uspeo da prekine sjajan ritam Kalatesa i drugova.

U drugoj polovini poslednje četvrtine Partizan je pokušao da se rezultatski vrati u igri, ali bilo je isuviše kasno za bilo kakav preokret.

U redovima Fenera najbolji je bio Tajler Dorsi sa 24 poena, dok je bolji od ostalih u redovima Partizana bio Kevin Panter sa 18 poena.

U narednom kolu, Partizan u petak dočekuje Makabi u „Štark Areni“, dok Fenerbahče u četvrtak igra sa Bajernom kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari