Partizan pobedio Cibonu u Zagrebu 1Foto: KK Partizan/Tviter

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Zagrebu ekipu Cibone sa 82:75 (27:21, 23:19, 17:25, 15:10), u utakmici sedmog kola ABA lige.

Partizan je upisao četvrtu pobedu od početka sezone, dok zagrebački tim sada ima dve pobede i pet poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Markus Pejdž sa 16 poena, poen manje ubacio je Nikola Janković, Nemanja Dangubić je dodao 13, a Rašon Tomas 11 poena.

U redovima Cibone najbolji je bio Filip Bundović sa 20 poena, Roko Prkačin je postigao 16, a Mateo Drežnjak 15 poena.

Crno-beli su sjajno šutirali u prvom poluvremenu, pa su na prvi odmor otišli sa šest poena prednosti, u drugoj četvrtini su imali plus 15 (48:33), da bi na poluvremenu imali deset poena viška (50:40).

Cibona je u trećoj deonici uspela da preokrene rezultat, da povede sa pet razlike, ali je Partizan predvodjen Gordićem i Jankovićem vratio prednost na svoju stranu.

Domaći tim u poslednjoj deonici nije postigao koš sedam minuta i 20 sekundi, pa su izabranici Saša Filipovskog ponovo stigli do 15 poena prednosti nakon čega su bez većih problema priveli meč kraju.

Košarkaše Partizana sledeće nedelje očekuje dupli program u Evrokupu, a nakon toga i večiti derbi protiv Crvene zvezde u narednom kolu regionalnog takmičenja.

Ekipa Cibone će u narednom kolu ABA lige gostovati Budućnosti.

Filipovski: Našli smo put ka apobedi

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je danas da je zadovoljan pobedom svoje ekipe u Zagrebu i dodao da je normalno da u igri ima mnogo uspona i padova i da na tim stvarima treba dosta da se radi.

„Čestitke igračima Cibone, imaju mladost i brzinu, pokazali su da ne odustaju… Počeli smo dobro u napadu, a u odbrani smo primili previše poena, 40 u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini smo imali pad koncentracije i susreli smo se sa tim povredama i problemima sa faulovima, gde smo morali da reagujemo onako kako nismo trenirali, sa nekim igračima na pozicijama koje nisu njihove“, rekao je Filipovski na konferenciji za novinare.

„Sve u svemu, uvek treba da se nađe put ka pobedi. Našli smo put ka pobedi, primili manje poena u drugom nego u prvom poluvremenu, tako da sam zadovoljan pobedom“, dodao je on.

„U igri normalno da ima mnogo uspona i padova i treba na tim stvarima dosta da se radi. Najvažnije je da uspemo da se oporavimo i da ove povrede prođu, da možemo normalno da radimo jer nas čeka stvarno težak ritam u narednih deset dana“, rekao je Filipovski.

Crno-beli se noćas vraćaju u Beograd gde ih očekuju tri utakmice u periodu od 17. do 23. novembra.

Prvo će u utorak Partizan dočekati Uniks iz Kazanja, zatim u četvrak Huventud, dok će 23. novembra igrati protiv Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari