Partizan pobedio u Berlinu i sačuvao nadu za plasman u plej-in 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana pobedili su Albu rezultatom 94:83 (23:15, 24:19, 25:28, 22:21) u utakmici 33. kola Evrolige i tako sačuvali šanse da se plasiraju u plej-in ovog takmičenja.

Posle ovog meča crno-beli imaju skor od 15-18, a tek kad se sutra odigraju preostali mečevi 33. kola biće jasnije šta je potrebno Partizanu da se domogne 10. pozicije posle ligaškog dela.

U poslednjem kolu Partizan će u petak 12. aprila u „Štark areni“ igrati protiv Valensije (20.30) meč sezone u Evroligi. Španski tim je bio jedan od konkurenata za ulazak u najboljih deset, ali je večeras doživeo težak poraz od Asvela na svom terenu (98:69) i tako skoro sigurno propustili priliku da produže sezonu u najkvalitetnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

U duelu u kojem su crno-beli igrali pod velikim pritiskom, jer bi u slučaju poraza i definitivno izgubili sve šanse za ulazak u doigravanje, ekipa iz Beograda je gotovo sve vreme bila u vođstvu.

Ipak, u većem delu trećeg perioda, kao i na početku poslednje četvrtine, ekipa Željka Obradovića je zahvaljujući sopstvenim greškama dozvoljavala Albi da uhvati rezultatski priključak.

Srećom po crno-bele, igrači Albe nisu iskoristili nekoliko bitnih napada, dok su s druge strane Doužer, Naneli i Kaboklo postigli poene koji su Partizanu ponovo doneli dvocifrenu prednost i, na kraju, važnu pobedu.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Džejms Naneli sa 17 poena, Doužer je ubacio 15 (6/12 za dva), isto koliko i Panter (6/8 za dva, šest skokova), Ledej je uz 14 poena imao i šest uhvaćenih lopti, a Avramović je ubacio 11 poena (1/4 za tri, 4/6 za dva).

Iako je postigao samo četiri poena Bruno Kaboklo je tokom 16 minuta u igri prikazao jako dobru partiju u odbrani, naročito u trenucima kada je njegov tim imao karakteristične periode loše igre.

U ekipi Albe, koja će sledeće sezone možda nastupati u Evrokupu, Timan je uz 20 poena dodao i 11 skokova (9/9 penali), Tomas je ubacio 16, Braun 14, a Vecel 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari