Partizan pobedio u trećoj utakmici finala plej-ofa ABA lige 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana ostali su u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige jer su u trećoj utakmici pobedili Crvenu zvezdu sa 70:67 (21:17, 18:14, 8:23, 23:13). Meč je prekinut 57 sekundi pre kraja jer su sudije napustile parket i tražile da se isprazni deo tribina pri rezultatu 68:65 za Partizan, a kad je nastavljen crno-beli su stigli do trijumfa zahvaljujući dobroj odbrani Zagorca na Kalinićem i nakon toga poenima Madara sa penala za nedostižnih 70:65.

 

Duel je odigran u gotovo neregularnim uslovima jer je parket bio klizav zbog velike vlažnosti vazduha u dvorani i neverovatno je da se završio a da nije bilo povređenih. Pre igrače Zvezde je pri izlasku na teren na zagrevanje dočekao „rafal“ upaljača i petardi.

Na terenu je viđena najneizvesnija od dosadašnje tri utakmice finalne serije. Partizan je nošen atmosferom bio bolja ekipa i na kraju se može reći da su zasluženo slavili, uprkos tome što su u trećoj četvrtini crveno-beli bili na korak da prelome duel.

Izabranici Željka Obradovića su vodili tokom većeg dela meča, sa padom u trećoj deonici tokom koje su postigli samo osam poena. To je iskoristila Zvezda i nakon zaostatka od osam poena na poluvremenu ušla u poslednju deonicu sa prednošću.

Nisu bili košarkaši sa Malog Kalemegdana u formi iz prva dva susreta, već na poluvremenu su imali 11 grešaka od čega je veliki broj bio u vođenju lopte. To, u kombinaciji sa Aleksom Avramovićem koji je još jednom pogurao ekipu u teškom trenucima, su bili

Najefikasniji u redovima Partizana je bio Kevin Panter sa 22 poena (5/6 iz igre, 2/6 za tri) uz pet skokova i šest asistencija, a dvocifren je bio još Aleksa Avramović sa 14 poena.

Dalas Mur je ubacio tri trojke i to su svi njegovi poeni, dok je Zek Ledej dodao sedam poena.

Na drugoj strani se istakao Ognjen Dobrić sa 20 poena, a Dejan Davidovac je imao tri poena manje. Međutim, bili su usamljeni. Kalinić je imao devet poena, ali daleko od njegovog performansa u drugoj utakmici, dok je prvi sledeći na listi strelaca Kuzmić sa četiri poena.

Naredni meč igra se u petak od 18.30 sati, a domaćin je Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari