Partizan poveo protiv Zvezde u finalnoj seriji ABA lige 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana poveli su protiv Crvene zvezde sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

Oni su gradskog rivala savladali rezultatom 88:80, a sledeća utakmica je na programu 15. juna u „Štark Areni“, gde će Partizan ponovo biti domaćin.

Crno-beli su bolje započeli meč i na „krilima“ kapitena Kevina Pantera veoma rano došli do dvocifrene prednosti.

Izuzetno je bio raspoložen u šutu iz daljine, a odlično su ga pratili i saigrači.

Kevin Panter je u tom intervalu postigao 11 poena, od čega dve trojke bez promašaja, dok je osam pridodao Zek Ledej, uz jednu pogođenu trojku.

Zvezda je izgledala veoma loše u oba pravca, a Nemanja Nedović je svojim koševima održavao „minus“ koliko-toliko podnošljivim.

Potom je Panter ušao u problem sa faulovima (2), a Danilo Anđušić koji je ušao u igru, nije mogao da pogodi trojke iz otvorenih pozicija, što je Zvezda znalački uspela da iskoristi i smanji prednost protivnika na početku druge četvrtine.

Ipak, tada kreće pravi crno-beli „uragan“ predvođen Zekom Ledejom koji u drugoj deonici igre ubacuje 12 poena i tim Željka Obradovića odlazi na poluvreme sa 20 poena prednosti – 56:36.

Početak drugog poluvremena pripada Crvenoj zvezdi, i izabranici Duška Ivanovića uoči poslednje deonice igre stižu na samo „minus 12“ – 73:61.

Prednost Partizana bi bila i manja da nije bilo fantastičnog Alana Smailagića koji je poenirao u ekipi Partizana kada niko to drugi nije mogao.

Pogotovo je maestralna bila njegova serija od osam vezanih poena kojom je praktično sam odbio nalet zahuktale Zvezde.

Sa druge strane impresivan je bio Ognjen Dobrić, pa nas je čekala veoma zanimljiva poslednja deonica igre.

U njoj su igrači Duška Ivanovića polako topili prednost rivala, u nekoliko navrata bili nadomak toga da dođu i na samo jedan posed zaostatka, ali komplikovani napadi i strah od preuzimanja odgovornosti na šutevima za tri poena koštali su ih možda pobede i bejka na samom startu serije.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Zek Ledej sa 24 poena, Kevin Panter je ubacio 19, a Alen Smailagić 11, dok je u timu Zvezde bolji od ostalih bio Ognjen Dobrić sa 17 poena.

Treba istaći i to da su obe ekipe večeras bile oslabljene: Zvezda nije mogla da računa povređenog Luku Vildozu, a Partizan na nedovoljno oporavljenog Aleksu Avramovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari