Partizan prelazi na plan B 1

„O ruk“ taktika kojom se Partizan služio prethodne dve sezone, primenjena je i tokom, još uvek aktuelnog, prelaznog roka.

Bez legitimno izabranih klupskih organa (rok prema Statutu kluba istekao 14. jula), crno-beli su imenovali Miroslava Nikolića za trenera. Popularni Muta pokušao je „na ime“ da dovede talentovane srpske igrače određenog iskustva (Janković, Jovanović, Radičević), koji su se, listom do jednog, odlučili da pređu u Crvenu zvezdu i dokazuju se u Evroligi. Pošto mu plan A nije uspeo, trener Nikolić je u ponedeljak priznao novinarima da je prešao na plan B, u kojem bi trebalo da bude mesta i za talentovanog 17-godišnjeg Marka Pecarskog, koji je još uvek pod ugovorom sa minhenskim Bajernom.

Dokazani stručnjak samo je deo izvesnog projekta Partizana sa KK Dinamik, jer crno-beli uveliko treniraju u njihovoj hali na Dorćolu i osim trenera Nikolića, planiraju da angažuju Andreju Stevanovića i Strahinju Gavrilovića, ukoliko se tokom priprema dokažu. U sličnom je statusu i 218 centimetara visoki 22-godišnji grčki centar Janis Dimakopulos sa američkog Univerziteta Irvin, dok je Novica Veličković takođe na treninzima. Zbirno sa igračima na probi, trener Nikolić raspolaže sa 17 košarkaša.

– Imamo nekoliko mladih igrača koji još nemaju ugovore, kao što su Stevanović, Gavrilović, pa i novi momak, Dimakopulos. Plan A nam nije uspeo, ovo je plan B ili možda čak plan C. Moramo da okupljamo igrače i dajemo šansu mladima koji nisu bili interesantni bogatim klubovima, a žele da pokažu svoj talenat – samokritičan je Nikolić.

Miško Ražnatović, čuveni menadžer, objavio je u ponedeljak da je Marko Pecarski na treninzima Partizana, iako još uvek nisu definisani uslovi prelaska iz Bajerna, sa kojim zlatni juniorski reprezentativac Srbije sa poslednjeg Evropskog prvenstva, ima ugovor.

– On je 2000. godište. Teško da će moći da nam pomogne u takmičenju kakvo je Evrokup, ali dobiće priliku, videćemo šta će biti… On je svakako naša perspektiva – poručio je popularni Muta.
Trener koji je dobrano doprineo plasmanu Partizana na fajnal-for 1997, poznat po odličnom radu sa mladim igračima, ima jasnu viziju kakav mu je igrač potreban na mestu četvorke-petice, nakon što DŽejm Skin nije prošao lekarske preglede zbog problema sa povišenim pritiskom.

– Igrač koji mene zanima i koji mi je potreban za ono kako planiram da Partizan igra, jeste igrač na poziciji četiri-pet, igrač koji može da odigra leđima košu i ima dobar povratni pas, da može da pogodi sa poludistance. Teško je pronaći pravog u okviru onoga što su naše finansijske mogućnosti. Ne možemo ni da dovodimo samo da bismo doveli. Borićemo se sa ovim što imamo, dok ne dovedemo neko pravo pojačanje – zaključak je trenera Partizana.

Pojačanja i probavanja

Partizan je ovog leta doveo centra Obrada Tomića, pleja Ijana Bejkera, bekove Aleksandra Aranitovića i Tomasa Vilsona. Na probi su Andrej Stevanović, Strahinja Gavrilović, Janis Dimakopulos, dok sa ekipom treniraju, kao ravnopravni članovi, Marko Pecarski i Novica Veličković.

Bajern kažnjava Pecarskog

Prema informacijama koje je objavio specijalizovani košarkaški sajt Sportando, Marko Pecarski je izgleda svojevoljno odlučio da se pojavi na treninzima Partizana. Uprava Bajerna je vrlo ljuta zbog nepojavljivanja Pecarskog u Minhenu, čime je grubo prekršio obaveze iz aktuelnog ugovora sa klubom iz Bavarske. Bajern tvrdi da nikakvu ponudu nije dobio od Partizana za sina čuvenog košarkaša Miroslava Pecarskog, zbog čega je rešen da suspenduje juniorskog reprezentativca Srbije i da za eventualni prelazak u redove crno-belih traži 100.000 evra na ime obeštećenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari