Partizan raskinuo ugovor sa Sumom 1Sejduba Suma foto Starsport

Rastanak Partizana i reprezentativca Gvineje usledio je kao posledica niza nesuglasica, a čitava situacija kulminirala je kada se ofanzivac bez klupskog amina odazvao na reprezentativni poziv gde se povredio. Po povratku u Beograd Suma nije dobijao šansu u utakmicama, što je bio povod da se javno oglasi i iznese svoje gledište situacije.

Tim povodom FK Partizan je izdao zvanično saopštenje.

„FK Partizan zvanično obaveštava javnost da je danas raskinut ugovor sa Sejdubom Sumom. Nakon konstantnog kršenja klupske discipline od strane igrača koje je kulminiralo neovlašćenim oglašavanjem igrača u javnosti, klub je doneo odluku da sa igračem raskine profesionalni ugovor. Partizan je institucija iznad svakog pojedinca, a čvrsto jedinstvo svih struktura u klubu doprinosi da stručni štab i igrači postižu odlične rezultate i da je klub na pravom putu“, navodi se u saopštenju.

Suma je u Humsku stigao leta 2017. godine kao najskuplje plaćeni igrač u istoriji Partizana. Slovanu iz Bratislave plaćen je 1.650.000 evra, ali se dugo borio da opravda epitet pojačanja te je sezonu 2018/19 proveo na pozajmici u Makabi Haifi. Konačno, Gvinejac se probudio pod komandom Sava Miloševića, ali  karakter očigledno nije uspeo da obuzda pa je posle 114 zvaničnih utakmica na kojima je upisao 27 golova i 23 asistencije, okončao epizodu među crno-belima.

Do raskida je došlo zbog niza nesuglasica, a sve je kulminiralo je kada se Suma bez dozvole kluba odazvao na reprezentativni poziv gde je pogoršao povredu. Po povratku u Beograd nije dobijao šansu a onda se javno požalio na Instagramu, optuživši trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića da samo njegovom odlukom ne igra, i da nije povređen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari