Partizan pobedio Olimpijakos za još jedan korak bliže TOP 8 fazi Evrolige 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana napravili su džinovski korak ka TOP 8 fazi Evrolige.

Oni su grotlu Štark Arene savladali prvoplasirani tim u ovom takmičenju, grčki Olimpijakos, sa 90:75 u okviru 30. kola najkvalitetnijeg klupskog košarkaškog takmičenja na tlu Evrope.

Na taj način su crno-beli došli do učinka 17:13, a do kraja regularnog dela sezone je ostalo još četiri kola.

Izabranici Željka Obradovića su odigrali izvrsnu utakmicu protiv renomoranog protivnika u kojoj su praktično vodili od prvog do poslednjeg minuta.

Sjajno ih je išao šut iz daljine, dok je tim Pireja prvu trojku na večerašnjem meču ubacio tek u poslednjoj deonici igre.

Partizan je jedinu igračku krizu imao u prvih pet minuta drugog poluvremena kada je protivniku dozvolio da mu priđe na samo četiri poena zaostatka, ali u tim trenucima je reagovao Obradović tajm-autom nakon koga su njegovi igrači zaigrali kao u prvom poluvremenu.

Igrači Partizana su bolje ušli u ovu utakmicu.

Plejmejker Jam Madar je postigao brza četiri poena za svoj tim, a onda mu se pridružio Džejms Naneli koji je perfektno šutirao za tri poena i u prvoj deonici meča ubacio već 13 poena zvanično najboljoj odbrani u Evroligi ove sezone.

Krilni centar Alen Smajlagić je pogodio jednu trojku u tom periodu, a pravu podršku su imali i u kapitenu Kevinu Panteru, pa su već na početku druge četvrtine domaćini na ovom meču ubacili 30 poena protivniku.

Sa druge strane grčki velikan nije ličio na sebe.

Jedino je kvalitetno igrao visoki centar Mustafa Fal koji je ubacio osam poena i sa kojim su igrači Partizana imali mnogo problema ispod svog koša, ali on sam nije mogao da se nosi sa raspoloženim protivnikom.

Saša Vezenkov i Kostas Papanikolau su promašili gotovo sve što sto su u prvom poluvremenu šutnuli, a plejmejker Ajzea Kenan je rano ušao u problem sa ličnim greškama.

Ni prekaljeni Kostas Slukas nije mogao da poveže redove svog tima.

Za to vreme prednost Partizana je rasla iz minuta u minut.

Na poluvremenu su crno-beli imali lepih 14 poena prednosti (48:34).

Na početku treće serije usledila je serija Olimpijakosa od 12:2. Jam Madar je šutnuo dve trojke u želji da postane junak, ali ih je promašio, a onda se crv sumnje uvukao I u njegove saigrače, pa su Zek Ledej i Joanis Papapetru mašili potpuno otvorene šuteve iz daljine.

Ipak, na visini zadatka bio je Dante Egzum koji je prodorima stizao do poena, ili je terao protivničke igrače na faul pa je išao na liniju za slobodna bacanja.

Taj recept je bio delotvoran i Partizan je ponovo vratio dvocifrenu prednost na svoju stranu.

U poslednjoj četvrtini Partizan je rutinski priveo meč kraju.

U kakvom su problemu bili gostuući igrači najbolje oslikava podatak da su posle 30 minuta igre bili bez ijedne pogođene trojke iako su čak 15 puta šutnuli iz daljine.

Za to vreme Partizan je imao 9/23 van linije 6,75 metara, pa je jasno da grčki velikan u poslednjoj deonici meča nije mogao da nadoknadi veliki minus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari