Partizan šampion ABA lige 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana postali su šampioni ABA lige nakon pobede nad Crvenom zvezdom 96:85 u petom meču finalne serije regionalnog takmičenja.

Partizan je sjajno započeo utakmicu povevši 9:2, a ubrzo je bilo 14:6 za crno-bele. Zvezda nikako nije mogla da dođe do daha i povezanih napada. Izabranici Željka Obradovića su kontrolisali ritam utakmice pre svega sjajnim šutem za tri poena. Bilo je 24:16, pa 27:18 za domaćine, a početkom druge deonice igre je bilo i plus 15 – 33:18, pa i plus 16 – 36:20.

“Rešetali” su košarkaši Partizana iz svih pozicija, a početkom druge četvrtine su imal išut za tri poena 7/9.

Zvezda je malo toga šta mogla da odbarni u tim trenucima, a ni u napadu nije blistala.

Ledej je sa psotignutih 12 poena i šutem 3/3 za tri poena predvodio svoj tim, a pogađali su iz daljine i Kevin Panter, Uroš Trifunović, Jam Madar i Džejms Naneli.

Na sve to se pridodao i problem sa ličnim greškama kapitena Crvene zvezde Luke Mitrovića (3), pa je to sve rezultiralo ogromnom prednošću crno-belih na poluvremenu 54:34.

Željko Obradović je prvo poluvreme odigrao sa skraćenom rotacijom, pa priliku nisu dobili Tristan Vukčević, Aleksa Avramović Danilo Anđušić i Balša Koprivica.

U drugo poluvreme su bolje ušli gosti i nakon pet minuta igre je bilo 61:50 za Partizan.

Partizan je došao do osetnije prednosti ponovo zahvlajujući Lesora i Ledeja, ali poenima Bena Bentila i Hasana Martina Zvezda u poslednjem minutu treće deonice dolazi na samo minus 7 – 71:64, a uoči početka četvrte četvrtine je bilo 75:68 zahvaljujući trojci Fakunda Kampaca.

U poslednjoj četvrtini Zvezda se u potpunosti primakla protivniku na četiri poena zaostatka, ali je Partizan odbio nalet gradskog rivala i došao do titule regionalnog šampiona nakon dugih deset godina.

Ovo je sedma titula Partizana u ABA ligi, a Zvezda ih ima šest.

Najefikasniji na utakmcii je bio Kevin Panter sa 32 poena, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Ognjen Dobrić sa 18 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari