Partizan: Stojković je dao izjavu u afektu 1Foto: Foto: EPA-EFE VALDRIN XHEMAJ

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da je izjava Vladimira Stojkovića da će se odreći državljanstva Srbije data u afektu, usled „nepojamne sudijske nepravde kojom je utvrđen konačan rezultat“ jučerašnje utakmice protiv Crvene zvezde.

U saopštenju se navodi da Stojković izražava i lični otklon usled nepromišljenog i neprimerenog dela svoje izjave i ističe da se nikada ne može i neće odreći ni svoje države, ni svog pasoša, jer je nebrojeno puta našu zemlju predstavljao na najdostojanstveniji način, neretko i kao istinski junak velikog broja utakmica reprezentacije Srbije.

Iz Partizana dodaju da je Stojković najbolji srpski golman u poslednje dve decenije i da je osetljiv na nepravdu.

Kao vrhunski sportista, osetljiv na nepravdu, on vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende, a naš golman, najbolji kojeg je Srbija imala u poslednje dve decenije, zaslužan za dva plasmana reprezentacije na svetsko prvenstvo, to svakako jeste, stoji u saopštenju.

Partizan je, istovremeno, ukazao na „sramno, bestijalno, neprofesionalno i agitatorsko ponašanje dela medija i nekih nosilaca javnih funkcija“ koji su iznova pozvali na linč Stojkovića.

Takvo ponašanje, budući da dolazi od znatno odgovornijih kolektiviteta i pojedinaca, zaslužuje javnu osudu, na čemu će Partizan istrajavati, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Partizan igra kvalitetan, evropski fudbal i da u klubu ne žele da se bave političkim temama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari