Partizan u finalu Kupa Srbije! 1

Partizan se plasirao u finale Kupa Srbije, u kome će se sutra u niškom „Čairu“ boriti za pehar protiv boljeg iz meča Crvena zvezda – Šabac.

U prvom polufinalu Partizan je, teže nego što se očekivalo, savladao Vojvodinu sa 12:6 (3:2, 3:1, 1:2, 5:1), ali do ubedljivog trijumfa došao je tek u završnim minutima.

Upozoravali su iz redova Partizana da ne očekuju utakmicu sličnu duelu sa Novosađanima u Regionalnoj ligi, kada su pobedili sa 12:3. Tako je i bilo. Vojvodina se predstavila u mnogo boljem svetlu nego u RL na Banjici.

Poveo je Partizan sa 3:1, ali do prvog odmora Novosađani su uspeli da smanje zaostatak.

Zbog povreda i bolesti ni jedan od trenera dve mlade ekipe nije mogao da računa na sve prvotimce. Vojvodina je počela meč sa 12 igrača, a snage su izjednačene početkom druge četvrtine kada je sa pravom zamene isključen levoruki golgeter srpskog šampiona Filip Radojević.

U drugih osam minuta crno-beli su serijom od 3:0 poveli i sa 5:2, ali nisu se vaterpoilisti Vojvodine predavali. Zaigrali su bolje odbranu, sve je teže išlo crno-belima, kod kojih je za golove najraspoloženiji bio centar Marko Manojlović.

Upravo je Manojlović u prvoj akciji crno-belih u drugom poluvremenu doneo pogodio za prvo vođstvo Partizana od četiri razlike – 7:4. Na prvi pogled izgledalo je da je Partizan počinje da „prelama“ meč, ali nije bilo tako, do kraja treće deonice Novosađani su ponovo prišli na „-2“.

Žestoka borba nastavljena je i u poslednjoj četvrtini. Brzo su crno-beli poveli sa 8:5, pogotkom Jakšića, a ubrzo je Tanasković imao šansu da vrati crno-bele na „+4“, ali njegov šut iz peterca odbranio je Radoslav Filipović. Stigla je kazna na drugoj strani, jer je Tubić pogodio za 6:8.

Ipak, tri minuta pre kraja sve dileme rešio je Nikola jakšić, koji je svojim drugim pogotkom odveo crno-bele, na u tom trenutku, nedostižnih 9:6. Do kraja su Beograđani pogocima Aleksandra Radanovića i četvorostrukog strelca Marka Janković (dva pogotka u završnici)  došli do ubedljive pobede.

Vojvodina – Partizan 6:12(2:3, 1:3, 2:1,1:5)

Bazen SC „Čair“. Gledalaca: 500. Sudije: Raković i Milović (Beograd). Igra više: Vokvodina 6 (2), Partizan 8 (4). Dva igrača više: Vojvodina 1 (0). Peterci: partizan 1 (0).

VOJVODINA:  Filipović (6 odbrana), Marić, Maksimović 1, Čabrilo 1, Mitrović, Vitorović, Zamit 1, Rogač 1, Tubić 1, Šulc, Vasić 1, Marčeta. Trener: Cukić.

PARTIZAN RAIFFEISEN: Dobožanov (9 odbrana), Radanović 1, F. Janković, Tanasković, Lazić, Manojlović 3, Drašović, ANdrejević 1, Jakšić 2, Radojević, Stojanović 1 , M. Janković 4, Belopavlović, Toholj. Trener: Milenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari