Partizan "zakucao" Spartak i bacio Zvezdi "rukavicu": Očekivan start Kupa Radivoja Koraća 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U svim takmičenjima, zahuktali „parni valjak“ ispunio plan i prošao u polufinale domaćeg takmičenja – 91:69 (23:16, 30:18, 20:19, 18:16).

Od pretedenta na drugu fazu košarkaške Evrolige nije se moglo očekivati ništa drugo do ubedljiva pobeda nad, u svakom smislu, slabijim Spartakom, što se i desilo večeras u Nišu.

Pokazali su Subotičani zube već viđenom učesniku Top 4 KRK u prvoj i trećoj četvrtini, ali to, naravno, nije bilo dovoljno da se osujeti trijumf tima s jednom od najboljih formi u Evropi.

Uprkos kratkim praznim hodovima u igri, crno-beli su se sve vreme pitali za tok, sadržaj i, na kraju ishod meča, u jednom trenutku prekinutog zbog navijačkog vređenja Nebojša Čovića.

Prisutni Grobari su poslušali sudijsku pretnju pražnjenjem tribina u „Čairu“, ali su već počeli za dizanjem temperature u ionako tenzičnim i toksičnim odnosima svog kluba i Crvene zvezde.

Uoči polufinala, zakazanog za petak, u kom bi Partizan trebalo da se sastane upravo sa braniocem trofeja „Žućkove levice“. Ukoliko čačanski Borac sutra ne napravi prvorazrednu senzaciju.

U susret projektovanom večitom derbiju, rener Željko Obradović imao je prostora da rastereti nosioce igre, raspoređivanjem minutaže na mnoštvo igrača, a imao je sreće i da se niko ne povredi.

Matijas Lesor je opet predvodio strelce, sa 17 poena, a ispod njega su se upisali Zak Ledej (14, uz 11 skokova), Danilo Anđušić (14), Aleksa Avramović (13, plus šest asistencija i četiri uhvaćene lopte)…

Okolnosti su dozvolile trofejnom treneru i da u poslednja dva minuta gurne u „vatru“ vrlo perspektivne juniore Viktora Mikića i Sava Drezgića, na oduševljenje publike i njihovih „matorih“ saigrača.

Kod Spartaka se poenterski izdvojio Andrija Bojić sa 17 ubačenih poena, dva manje skupio je Aleksandar Danilović, a dvocifren je bio još Aleksa Jugović sa 10 poena.

O preostalim kandidatima za finale, 18. februara, odlučivaće Mega i Vojvodina (večeras) te FMP i valjevski Metalac (16. februar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari