Partizan žestoko kažnjen: Bez navijača protiv Crvene zvezde 1Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

Incidenti u Valensiji i tuča navijača Partizana sa tamošnjom policijom, koštali crno-bele izostankom podrške na predstojećem večitom derbiju 4. januara.

Evroliga je oštro kaznila Partizan zbog ponašanja njegovih navijača u Valensiji.

Zbog nepoštovanja pravila, tamošnja policija ušla je u konflikt sa pristalicama crno-belih koji je u jednom momentu poprimio razmere tuče.

Čelnici Evrolige odlučili zbog toga da Partizan kazne sa 30.000 evra i zabranom dolaska njegovih navijača na narednu gostujuću utakmicu koja je upravo na programu 4. januara protiv večitog rivala u Beogradskoj areni, a koji će imati ulogu domaćina.

Ni prethodni večiti derbi u Evroligi, odigran 26. oktobra, kada je Partizan bio domaćin, nije bio upriličen uz gostujuće navijače.

Pristalice Crvene zvezde odlučile su tada da bojkotuju utakmicu zato što nije ispoštovan prethodni dogovor o tačnom broju dobijenih ulaznica.

Partizan je tada slavio sa 88:86.

Do novog međusobnog susreta 4. januara obe ekipe odigraće po tri utakmice, dve evroligaške i jednu u regionalnim okvirima.

Partizan večeras dočekuje Virtus, potom će gostovati Mornau u Baru, a zatim će ugostiti Asvel.

Crveno-beli takođe večeras, gostuju Panatinaikosu, potom će ugostiti Igokeu, a zatim idu Fanerbahčeu na megdan u Istanbulu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari